НАЧАЛО Други

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

02.05.2024 16:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

Федералният резерв на САЩ предпочете да запази лихвените проценти стабилни въпреки опасенията, свързани със скорошните разочароващи данни за инфлацията, което е сигнал за предпазлив подход към потенциалното им намаляване.

Председателят на Фед Джером Пауъл призна, че напредъкът в завръщането на инфлацията към желаното равнище от 2% се е забавил, подчертавайки необходимостта от търпение и бдителност. Въпреки очакванията за отслабване на инфлацията с течение на времето Пауъл изрази намалена увереност в тази прогноза. Възможността за намаляване на лихвените проценти остава несигурна, като зависи от развитието на икономическите данни и траекторията на инфлацията.

Мнението на Пауъл, че повишаването на лихвените проценти е „малко вероятна“, донесе известно облекчение на инвеститорите, въпреки че продължава да съществува несигурност относно времето и необходимостта от бъдещи корекции на лихвените проценти.

Фед обяви и корекции в стратегията си за намаляване на баланса, целящи да осигурят достатъчно резерви във финансовата система. Въпреки опасенията за бавния растеж той отхвърли сравненията със стагфлация, като изтъкна стабилния икономически растеж и инфлацията под 3%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.