НАЧАЛО Други

ФБР разкри голяма мрежа за пране на пари с криптовалути в САЩ

октомври 22, 2023 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ФБР разкри голяма мрежа за пране на пари с криптовалути в САЩ

ФБР повдигна обвинения срещу шест лица за предполагаемо управление на нелицензирана операция за превод на пари от криптовалута, с която са изпрани над $30 милиона.

Както е посочено в наказателна жалба, подадена в Южния окръг на Ню Йорк, обвиняемите, а именно Шайлешкумар Гояни, Бриджешкумар Пател, Хиренкумар Пател, Наинешкумар Пател, Нилешкумар Пател и Раджу Пател, предполагаемо са се сговорили да предават незаконно пари чрез неофициална мрежа за трансфер на суми.

Твърди се, че групата е обменяла криптовалути за физическа валута и впоследствие е изпращала средствата чрез USPS, като всичко това е ставало, без да се притежават необходимите държавни лицензи или федерална регистрация. Прокурорите твърдят, че мъжете съзнателно са предавали средства, които произхождат от незаконни дейности или са били предназначени за улесняване на такива дейности.

Операцията е разкрита след задържането от ФБР на конфиденциален информатор, който в продължение на 18 месеца е пакетирал и изпращал парични средства от името на групата.

Впоследствие този информатор участва в около 80 контролирани доставки на пари в брой на стойност $15 милиона в рамките на споразумение за сътрудничество. Според жалбата един от обвиняемите твърди, че е натрупал $30 милиона чрез размяна на пари в брой за криптовалути за период от три години.

Твърди се, че той е разкрил пред агент под прикритие, че сред най-заможните му клиенти са хакери и някои, които печелят от продажбата на забранени вещества.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.