НАЧАЛО Крипто Крими

Разкриха голяма измама с крипто сигнали в Telegram

октомври 20, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разкриха голяма измама с крипто сигнали в Telegram

Базираната в Telegram група за търговия с крипто сигнали "Trading Crypto Signals & Pumps" примамва абонатите с обещанието за значителни печалби в рамките на половин час, обещавайки перспектива за бързо богатство.

Според информацията истинското ѝ намерение обаче е да заблуди нищо неподозиращите членове с цел финансова печалба.

Начинът на действие на групата се върти около изкуственото завишаване на цените на криптовалутите чрез координирани масови покупки на алткойни на микро пазара. Администраторът подава сигнали кога да се купуват определени монети, предизвиквайки рязко нарастване на търсенето и бързо увеличаване на цената на целевия актив – процес, наричан “пъмп”. Печалбите могат да достигнат до 2,000% в рамките на половин час.

Групата организира такива събития на всеки два дни. Членовете се насърчават да участват в няколко пъмпа на седмица, за да увеличат потенциалните си печалби.

Механиката зад тези събития обаче разкрива манипулативен модел. Преди пъмпа създателят добавя ликвидност към пула, като създава фалшиво усещане за търсене. Малко преди сигнала за продажба тази ликвидност се премахва, като участниците нямат никакъв шанс за печалба, ако са спазвали правилата.

Конкретен пример илюстрира този модел: на 8 октомври един портфейл (Alpha Wallet) е създал адрес на договор за монетата ORKX във веригата Binance. Два дни по-късно Alpha Wallet получил 22.86 BNB ($4,750) и бързо ги добави към ликвидния пул на PancakeSwap заедно със седем милиона ORKX токена. След това групата обяви пъмп на ORKX токени на 12 октомври.

По време на пъмпа администраторът непрекъснато напомнял на членовете да купуват. Едновременно с това Alpha Wallet инициира транзакции за изтегляне на ликвидност. След пъмпа цената на ORKX, която беше нараснала с над 646%, се срина до нула.

Освен това изискването на групата за задаване на толеранс на слипидж на изключително рискови нива (20% или дори 49%) излага членовете на значителни потенциални загуби, тъй като позволява драстични разминавания на цената с очакваната стойност при изпълнение на поръчки за продажба.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Крадци се представят за полицаи, за да ограбят богати крипто инвеститори

В Канада полицията е повдигнала обвинение на 34-годишен мъж за участието му в обир на жилище. В инцидента са участвали лица, представящи се за служители на правоприлагащите органи, и в резултат на това е извършена кражба на $7.3 милиона в криптовалута.

ноември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.