НАЧАЛО Uncategorized

Facebook Проучва Блокчейн

май 9, 2018 14:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Facebook Проучва Блокчейн

Социалният медиен гигант Facebook стартира екип, посветен на проучването на блокчейн технология.

Инициативата ще бъде оглавявана от Дейвид Маркъс, който е вицепрезидент на компанията с пряка отговорност към приложението Messenger. Маркъс е бивш президент на PayPal.

„След почти четири невероятно възнаграждаващи години, в които работихме по Messenger, реших, че е време да поема ново предизвикателство. Създавам малка група, която да проучва кой е най-добрия начин да се интегрира блокчейн в Facebook, започвайки от нулата“</s tron g>, пише Marcus в публикация на неговата Facebook страница във вторник.

Доклад от Recode посочи, че докато екипът ще има по-малко от дузина души, той ще включва и инженерния и продуктовия персонал от отдела на Instagram, който също е собственост на Facebook.

Въпреки че на този етап остава неизвестна конкретната работа, която трябва да бъде извършена от новия екип, новините отбелязват забележителен ход от страна на гиганта в социалните медии.

Той също така следва и бележката, направена от бившия президент на PayPal, който се присъедини към борда на директорите на обменото бюро за криптовалути Coinbase миналата година, че Facebook Messenger е отворен към идеята да се приемат плащания с криптовалути, тогава когато блокчейн общността може да „поправи всички проблеми“.

Формирането на новия блокчейн екип в Facebook идва след забраната на рекламите, свързани с крипто, като социалната медийна компания изрази загриженост, че потребителите са били изложени на измамни схеми за ICO и криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Uncategorized Новини

Какво ще се случи, ако банките спрат транзакциите на крипто борсите?

В миналото банките на няколко пъти нареждаха на платежните услуги да спрат транзакциите с криптовалути.

октомври 20, 2022 17:41 1 мин. четене

Над $91 милиона са изхарчени за 24 часа в блокчейна на Tron

Голяма част от спекулирането в криптовалутното пространство е за самата цена. Инвеститорите искат да знаят кога пазарите ще се върнат към своите рекордни висоти и ще се „насочат към Луната“. Мнозина забравят или просто не осъзнават, че интегрирането и употребата е това, което ще подбутне цената.</s tron g> Tron измесва останалите криптовалути, като накара хората […]

март 17, 2019 15:05 1 мин. четене

Крипто компаниите все още намират проблеми с откриването на банкови сметки

Компании свързани с криптовалутната индустрия все още имат проблеми с отварянето на банкови сметки, съобщиха от финансовото издание Bloomberg на 3 март. Докладът цитира жалбата на Сам Банкман-Фрийд, главен изпълнителен директор на крипто-търговска компания Alameda Research, в който се споменава, че стандартният отговор „просто отидете до местния ви клон на Chasе” не работи при крипто. […]

март 4, 2019 12:13 1 мин. четене

Кой премести поредните 1 милиард XRP токена?

Имаше доста движение от страна на крипто китовете напоследък, като огромни суми от редица криптовалути се местят от едно място на друго. Според разгледаните подробности, около 1 милиард XRP токена са преместени. Като се има предвид сегашната пазарна цена на XRP, монетите се оценяват на около $315,144,716. Не беше ясно кой точно е преместил огромното […]

март 1, 2019 20:31 1 мин. четене