НАЧАЛО Други

Европейските акции спадат – фокусът се насочва към Nvidia

22.05.2024 4:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европейските акции спадат – фокусът се насочва към Nvidia

Европейските акции отстъпиха във вторник, като се отдалечиха от скорошните рекордни стойности, докато инвеститорите очакваха резултатите на Nvidia Corp.

Индексът Stoxx 600 се понижи с 0.4%, като GSK Plc бе сред основните понижаващи се компании поради скъпоструващ съдебен процес срещу информатор. В същото време фючърсите върху американските акции S&P 500 и Nasdaq 100 не показаха почти никакво движение. В предборсовата търговия Palo Alto Networks Inc. спадна с до 8.5% след разочароваща прогноза за тримесечните сметки.

Цените на суровините продължиха да привличат вниманието, като Bloomberg Commodity Spot Index достигна най-високото си ниво от януари 2023 г. насам.

Златото, среброто и медта се търгуваха близо до рекордно високи стойности, но този скок не разколеба убеждението, че инфлацията ще отслабне, което потенциално може да доведе до намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв и други централни банки по-късно тази година.

Nvidia остава в центъра на вниманието на инвеститорите, тъй като акциите ѝ, които нараснаха с над 90% тази година, се увеличиха с 2.5% в понеделник, което доведе Nasdaq 100 до нов рекорден връх. Очаква се отчетът за приходите на Nvidia за първото тримесечие на 2024 г. да подхрани допълнително пазарната инерция, движена от изкуствения интелект. Джейсън Драхо от UBS Financial Services отбеляза, че неотдавнашните данни за растежа, инфлацията и Федералния резерв са осигурили макроикономическа подкрепа, позволявайки на пазарите да се изкачат нагоре, а отчетите на Nvidia могат да засилят тази положителна тенденция.

Въпреки силния сезон на отчетите, пазарните наблюдатели са предпазливи по отношение на потенциалните рискове. Емре Акчакмак от East Capital изтъкна, че пазарите на рекордно високи нива могат да бъдат уязвими към прибиране на печалби, ако големите компании не оправдаят очакванията за печалбите. Инвеститорите следят и няколкото представители на централните банки, които ще говорят, включително управителя на Фед Кристофър Уолър, чиито коментари ще бъдат внимателно разгледани, след като председателят на Фед Кливланд Лорета Местър посочи по-малка вероятност за значително намаляване на лихвените проценти.

Обемите на търговия намаляха, тъй като инвеститорите очакват важни събития като протокола от последната среща на ФЕД и резултатите на Nvidia. В понеделник стойността на сделките с акции на Нюйоркската фондова борса достигна най-ниското си ниво за тази година.

Другите пазарни движения включваха равномерно представяне на доларовия спот индекс на Bloomberg и като цяло по-ниска доходност на облигациите. Криптовалутите отбелязаха ръст, обусловен от признаците за напредък към одобрението в САЩ на ETF-и, инвестиращи директно в Етериум.

В Азия китайските акции се понижиха, водейки по-широк спад на азиатските акции след седем дни на печалби. Данните от Китай разкриха продължаващите борби в сектора на недвижимите имоти, като местните власти отбелязаха най-ниските си приходи от продажби на земя от осем години насам.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Dogecoin разработчик предупреди за рисковете от инвестиране в крипто

Криптовалутите са много интересен, но костелив орех, особено за начинаещите в тази област. Експоненциалният ръст на меме токени като Dogecoin е причина за масовото привличане на много начинаещи.

18.06.2024 10:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.