НАЧАЛО Биткойн

Ето кои два индикатора ще определят траекторията на Биткойн

30.01.2024 15:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои два индикатора ще определят траекторията на Биткойн

Самсон Моу, главен изпълнителен директор на JAN3, изтъкна няколко ключови показателя, които могат да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC) през следващите месеци.

Един от значимите фактори е притокът на капитали в свързани с BTC борсово търгувани фондове (ETF). Моу подчерта значението на наблюдението на притока на спот Биткойн ETF-ите, особено след като Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) наскоро одобри няколко такива.

Друг важен показател, който Моу наблюдава, е хаш рейтът на мрежата на Биткойн, измерващ изчислителната мощ, обезпечаваща блокчейна.

Въпреки че миньорите продават BTC по спот курсове, нарастващият хаш рейт сигнализира за увереност сред тях, особено преди халвинг събитието през април 2024 г.

Макар че текущата хешираща мощност е малко по-ниска от най-високата за всички времена, регистрирана през януари 2024 г., тя остава сравнително висока – над 545EH/s.

Макропоказателите, като например М3 паричното предлагане в Съединените щати, скоростта на приемане на Биткойн от държавите и реалната инфлация, също са в полезрението на Моу.

В Съединените щати се наблюдава умерен спад на паричното предлагане и реалната инфлация поради сравнително високите лихвени проценти. Потенциалните промени в лихвените проценти на Федералния резерв през следващите месеци обаче биха могли да променят тази тенденция.

Моу подчерта още необходимостта от наблюдението на тези фактори, тъй като те могат да окажат значително влияние върху представянето на Биткойн и пазарните нагласи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

21.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.