Home

Имотната криза в САЩ става все по-сериозна

07.07.2024 9:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Имотната криза в САЩ става все по-сериозна

Жилищният пазар в САЩ разкрива тревожни признаци на потенциален икономически спад в условията на нарастваща несигурност.

Последните показатели разкриват съществен спад в условията за закупуване на жилища, като достигат нива, които не са наблюдавани от повече от четири десетилетия. Според Game of Trades, анализаторска инвестиционна платформа, наблюденията, споделени на 5 юли 2024 г., сочат паралели с икономическите спадове през 1974 г. и 1981 г., които предшестват тежки рецесии.

От Game of Trades подчертават, че настоящият срив в условията за покупка отразява историческите модели, наблюдавани при ключови икономически спадове в миналото. Този исторически контекст откроява ролята на жилищния пазар като водещ индикатор за по-широките икономически цикли и подсказва за потенциалните предизвикателства пред икономиката.

Сериозният спад в условията за покупка на жилища отразява забележимата загуба на потребителско доверие, което е ключов фактор, влияещ върху по-широките икономически тенденции.

Исторически чувствителен към промените в лихвените проценти, сегашният спад може да е свързан с неотдавнашните повишения на лихвените проценти, целящи ограничаване на инфлацията. По-високите разходи за ипотечни кредити обикновено намаляват достъпността и потискат търсенето на жилища, което изостря пазарната нестабилност.

Сега погледът е насочен към предстоящите решения на Федералния резерв относно паричната политика, които се очаква да определят хода на икономиката. На фона на нарастващите спекулации за възможна рецесия през втората половина на 2024 г. нестабилността на жилищния пазар служи като важен индикатор за по-широката икономическа несигурност и отслабената покупателна способност на потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.