НАЧАЛО Крипто Крими

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato - Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

На 23 януари Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на правоприлагането Европол заяви, че около 46% от активите (около $1.09 милиарда към момента на писане на статията), които са били прехвърлени чрез Bitzlato са били свързани с незаконна дейност.

Резултатите от разследването сочат, че платформата е притежавала над $2.28 милиарда под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Dash (DASH) и Dogecoin (DOGE) – по-голямата част от които са били обменени в руски рубли.

Според друга информация, публикувана на 18 януари, мрежата за правоприлагане в областта на финансовите престъпления (Financial Crimes Enforcement Network) или FinCEN посочи, че Binance е сред „трите най-големи получаващи контрагенти“ на Биткойн от Bitzlato.

Европол заяви, че въпреки факта, че конвертирането на криптоактиви във фиатна валута не противоречи на закона, разследванията доказват, че през криптоборсата са преминавали огромни количества незаконни активи.

Според информацията по-голямата част от подозрителните транзакции са свързани с компании, на които са наложени санкции от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC). Друга част от съмнителните транзакции са свързани с кибер измами, пране на пари, зловреден софтуер и съдържание, което изобразява насилие над деца.

На 18 януари властите на Съединените щати съобщиха, че са задържали Анатолий Легкодимов, създателя на Bitzlato в щата Флорида като част от усилията на екип за правоприлагане, фокусиран върху криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Истинското движение тепърва предстои“, твърди анализатор


Твърди се, че след ареста Легкодимов е бил изправен пред Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Флорида, за да му бъде повдигнато обвинение.

Европол добави, че операцията, в която са участвали агенции от Белгия, Кипър, Португалия, Испания и Нидерландия е довела до ареста на четири други лица, свързани с платформата. Едно от тях e арестувано в Кипър, а другите три – в Испания.

В допълнение към арестите агенцията твърди, че разследващите са конфискували портфейли, разполагащи с приблизително $19.5 милиона и са блокирали повече от 100 сметки в други криптоборси, които контролират общо $54.2 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене