НАЧАЛО Алткойни

Ето защо този алткойн има силни възможности, но е значително подценен

декември 19, 2022 18:21 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо този алткойн има силни възможности, но е значително подценен

Тази година криптопазарите преживяха сериозни турбуленции, като повечето активи отчетоха значителни отливи на капитал.

Криптовалутата е спаднала с 83% от началото на годината досега и е с над 90% под най-високата си стойност от $3.1, достигната през 2021 г. 

Въпреки поредицата от положителни съобщения през последните месеци, Cardano, както и повечето други криптовалути, изпитва истински затруднения да прихване вниманието на нови инвеститори на пазар, обхванат от паниката, породена от срива на криптоборсата FTX.

Проектът все още има изключителен потенциал, като изглежда значително подценен в момента, ако разглеждате дългосрочните перспективи. 

Мрежата на актива показва силни признаци на органичен растеж, въпреки настъпването на крипто зимата. Според най-новите показатели Cardano вече е начело на всички блокчейн вериги по отношение на цялостната развойна дейност. Освен това Cardano отбелязва впечатляващ ръст в ключови показатели като дневни активни потребители.

Голяма част от този рязък ръст на активността напоследък е възможен благодарение на поредица от скорошни подобрения, включително Alonzo през 2021 г. и Vasil през септември тази година. Най-просто казано, те улесняват и правят по-привлекателно разработването на блокчейна на Cardano. Актуализациите също така въведоха потенциални нови случаи на използване на проекта. Последните два ъпгрейда са особено важни, защото въведоха в Cardano смарт договори, които биха могли да спомогнат изграждането на сложна инфраструктура от други платформи.

По време на срещата на върха на разработчиците на Cardano миналия месец бяха представени нов набор от функции и предложения, които ще съпътстват следващия етап от развитието му, известен като Voltaire

Едно от предложенията, за което се говори най-много, е пускането на две нови стабилни монети в екосистемата. Тъй като тези активи са в основата на развитието на DeFi, това всъщност е огромна новина за Cardano.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: На фона на пазарните турбуленции, една компания остава силна


Но защо инвеститорите не са били по-привлечени към Cardano? 

Важно е да се спомене, че проектът има много поддържници. Също толкова важно е да се вземе предвид подхода на разработчиците на Cardano. Те търпеливо имплементират нови функции в мрежата само след като са тествани, което индикира, че върху проекта се работи от отдаден екип, ръководен от професионализъм, а не хайп и трендове. 

Cardano се е фокусирала върху бавното, стабилно развитие и академичния подход към изграждането на безопасна, сигурна и стабилна блокчейн мрежа. 

Макар че Cardano не се отличава с експлозивния ръст, демонстриран от други криптовалути, това е надежден блокчейн проект, който стартира през 2017 г. Той има много прозрачна пътна карта за бъдещо развитие, страстна общност от разработчици и компетентен лидер – Чарлз Хоскинсън, който е помогнал и за съосноваването на Етериум. 

Въз основа на тези фактори изглежда, че Cardano е много подценен в момента. Веднага щом новият набег на Cardano в DeFi започне да набира скорост, е вероятно инвеститорите отново да видят натиск за повишаване на цената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Solana (SOL): Кит прехвърля стотици милиони след значително обявление

Между два неидентифицирани портфейла е извършен огромен трансфер на токени Solana (SOL), след като Solana си е осигурила сътрудничество със софтуерния гигант Brave.

февруари 9, 2023 9:09 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Този алткойн нарасна с над 140% за последните 30 дни – каква е причината?

ImmutableX (IMX) поскъпна с около 140% през последните тридесет дни. Дали е възможно подобренията на мрежата да са допринесли за това?

февруари 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Защо цената на The Graph (GRT) е в такъв възход?

The Graph (GRT) се представя изключително добре днес след освобождаване на заключени токени и тяхното прехвърляне. Според анализатори на веригата екипът също така е изпращал големи количества токени към Coinbase.

февруари 8, 2023 18:00 2 мин. четене