НАЧАЛО Други

На фона на пазарните турбуленции, една компания остава силна

декември 18, 2022 20:18 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
На фона на пазарните турбуленции, една компания остава силна

За много хора инвестирането в криптовалути може да изглежда обезсърчително, особено в сегашните обстоятелства. 

Индустрията все още е много нова и неразвита. Въпреки че Биткойн съществува от почти 14 години, инвестирането в дигитални активи е трудно за мнозина. 

Може би за мнозина е по-лесно да се насочат към акциите на Coinbase Global, която е единствената криптоборса, която е публично търгуема.

Инвестицията в борсата за криптовалути Coinbase по същество е залог за растежа на цялата крипто индустрия.  Бизнесът генерира 63% от приходите си през третото тримесечие от непредсказуеми такси за търговия. Те са абсолютно фантастични за рентабилността в добри времена (като 2021 г.), но са ужасни при пазари с понижена доходност (като 2022 г.). 

Ръководството на компанията работи върху по-стабилни източници на приходи. През последното тримесечие приходите от абонаменти и услуги на Coinbase – сегмент, който включва неща като попечителски услуги и блокчейн награди – скочиха с 45% на годишна база. Очакванията са, че с течение на времето Coinbase и нейните 108 милиона верифицирани потребители ще започнат да взаимодействат с криптовалутите не толкова като инструмент за финансови спекулации, а повече поради реална полезност.

Има много добри шансове Coinbase да се превърне в голям доставчик на инфраструктура за големи бизнеси, търсещи да достъпят пазарите. Някои големи партньорства на бизнеса са тези с Google и BlackRock.

Друга важна причина, поради която новите инвеститори в криптовалути трябва да се насочат към акции на Coinbase, е тяхната атрактивна оценка. Към момента на писане на тази статия акциите се търгуват при съотношение цена/печалба от едва 4, което е най-ниското ниво, откакто бизнесът стана публичен през април 2021 г. 

Обещаващи хоризонти

Неотдавнашните сътресения на криптопазарите, в съчетание с общите нагласи за избягване на риска от страна на инвеститорите, дори и на традиционните пазари, вероятно оправдават ниската оценка на Coinbase в момента. Инвеститорите с право се колебаят дали да влагат пари в зараждащ се клас активи, който е изключително волатилен.  

Към 30 септември бизнесът разполагаше с $5 милиарда парични средства и парични еквиваленти в баланса си. Това не са пари, които принадлежат на клиенти или са обвързани с други дейности. Това е изцяло капитал на Coinbase. Като сравним този паричен баланс с пазарната капитализация на компанията – около $10 милиарда – то изглежда, че може да има възможност. Докато винаги има несигурност, ако има дъно, на което да се купят акциите на компанията, то може би в момента сме на или около него. Въпреки това е редно всеки да си направи собствено проучване и да инвестира спрямо собствените си възможности и цели.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ще има още спадове, твърди анализатор


Coinbase е регулирана и прозрачна компания

Неотдавнашният срив на един от основните конкуренти на Coinbase – FTX, причини смут сред инвеститорите, които загубиха вяра в големите крипто компании. А след като веднъж доверието е загубено и репутацията е накърнена, може да бъде много трудно да се възстанови. 

Тъй като е публична компания, регистрирана в САЩ, Coinbase трябва да спазва правилата на Комисията по ценни книжа и борси – за разлика от FTX, която беше базирана на Бахамските острови. Това означава, че Coinbase е длъжна да предоставя одитирани финансови отчети на своите инвеститори. Няма как да сте напълно сигурни какво има в баланса на криптокомпания, работеща без този надзор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене