НАЧАЛО Алткойни

Cardano: Какво трябва да знаем за последната фаза на проекта?

декември 15, 2022 15:13 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano: Какво трябва да знаем за последната фаза на проекта?

Ерата Voltaire е една от най-очакваните от общността на Cardano (ADA). Тя ще бъде отговорна за финализирането на пътната карта за петте ери на алткойна.

Cardano стартира през 2017 г. с целта да е блокчейн, който да достигне до хората, които нямат достъп до традиционната финансова система.

Друга основна цел на разработването на алткойна беше да се отговори на стратегическите предизвикателства, пред които е изправена блокчейн технологията: мащабируемост, оперативна съвместимост и устойчивост.

За тази цел криптовалутата си постави за цел да е сред най-значимите проекти в света на смарт договорите.

Въпреки това, докато достигне ерата, в която мрежата ѝ ще бъде съвместима с децентрализирани договори, алткойнът премина през няколко фази. Това е така, защото Cardano има оперативен модел, основан на проучвания. За да върви всичко гладко в развитието на криптовалутата, проекта беше разделен на пет ери.

Фазите на Cardano

Всичко започна с ерата Byron – фазата, в която се случи стартирането на алткойна и инвеститорите можеха да купуват и продават ADA. Освен това бяха изградени портфейлите Daedalus и Yoroi.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Ето как да се справите с тежките времена на крипто пазарите


Скоро след първата ера настъпи фазата, която щеше да отговаря за работата по децентрализацията на Cardano – ерата Shelley.

В предишната фаза мрежата на ADA беше федеративна, т.е. централно контролирана от алткойн екипа. Shelley обаче беше разработен, за да промени това и да разпредели урпавлението на мрежата, като използва стейкинг в мрежата на конкурента Етериум (ETH).

Разработчиците на Cardano се фокусираха много върху една от големите фази – ерата на Goguen. Чакането беше дълго, тъй като едва през 2021 г., чрез един от хард форковете на Goguen, смарт договорите най-накрая се появиха в блокчейна.

С наличието на смарт договори алткойнът започна да претърпява развитие на своята мрежова мащабируемост по време на ерата Basho. В края на краищата, за да поддържа DeFi и NFT, Cardano трябваше да предостави мащабируемост.

С всички тези предоставени предимства проектът навлиза в разцвета на силите си, достигайки до последната фаза.

Какво представлява ерата Voltaire?

Въпреки че това е последната ера на Cardano, алткойнът работи по нея от известно време. Компанията за разработка на алткойна, IOG, работи по фазите на криптовалутата паралелно, веднага след настъпването на ерите на Byron и Shelley.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Прогноза за Cardano: Да очакваме ли срив на цената?


Voltaire ще пристигне с намерението да направи мрежата самоподдържаща се чрез система за гласуване и хазна. Като такава тя вече започна да прави първите стъпки, като стартира Catalyst – проект за децентрализирано управление.

С най-новата ера участниците в мрежата ще могат да влияят върху бъдещото развитие на алткойна със своите дялове и права на глас. Освен това потребителите ще имат възможност да правят предложения за актуализации на софтуера, както и за технически и финансови подобрения на проекта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Cardano: Какво трябва да знаем за последната фаза на проекта?”
  1. Cardano (ADA) … най-великия проект! Незаменим!!! До година, две ще бъде минимум х21… Вервайте ми!!!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене