НАЧАЛО Биткойн

Ето защо Робърт Кийосаки харесва Биткойн

19.03.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Робърт Кийосаки харесва Биткойн

Робърт Кийосаки, автор на книгата за лични финанси "Богат татко, беден татко", е легенда в обществото на финансистите и инвеститорите.

Книгата му е продадена в над 40 милиона екземпляра по целия свят и е променила живота на много хора. Въпреки че тя е публикувана първоначално през 1997 г., десетилетия преди създаването на Биткойн, неговите финансови познания му дават голяма платформа за обсъждане на Биткойн с последователите му.

Кийосаки е известен привърженик на Биткойн и самият той притежава някаква час от флагманската криптовалута. Неведнъж той е споделял силни прогнози за Биткойн, казвайки, че криптовалутата може да достигне “$100,000 до юни” и че “най-голямата грешка, която можете да направите, е да отлагате” покупката на Биткойн.

Основният аргумент на Кийосаки спрямо BTC се върти около предлагането на Биткойн. При други активи, като акции, злато и петрол, предлагането може постоянно да се променя в зависимост от пазарните условия и човешкото участие. Това означава, че цената на актива не е просто функция на покупателната активност, а се определя отчасти и от човешкото взаимодействие с предлагането.

Според Кийосаки BTC е точно обратното, тъй като използва система на фиксирано предлагане, така че с всеки блок на пазара се пуска предварително определено количество Биткойн. Това количество също така се намалява наполовина на всеки 4 години, което означава, че предлагането се увеличава с намаляващи темпове. В крайна сметка това ще доведе до ограничаване на предлагането до 21 милиона токена към приблизителна дата 2140 г.

Мнението на Кийосаки, че Биткойн ще достигне предлагането от 21 милиона без никакви затруднения, не се споделя от всички. Съществува вероятност предлагането да се отклони от сегашния си курс.

Единственият начин, по който предлагането би могло да се промени, е ако се случи “51% атака” при един миньор или група от миньори контролира повече от половината от хаш процента на мрежата. Това би им позволило да приемат всякакви промени в изходния код, което означава, че те биха могли да предложат промяна на предлагането в изходния код и сами да я приемат.

Такава атака обаче е изключително малко вероятна, като освен това ще са необходими правителства или големи корпорации, които да се обединят, за да извършат подобен подвиг.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

11.04.2024 21:30 2 мин. четене

Хонконг вероятно ще одобри спот Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонконг се очаква да обяви одобрението на първите спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) в града около 15 април, както твърдят запознати източници, цитирани от Reuters.

11.04.2024 16:00 1 мин. четене

Мултимилионер продава вила с частен плаж срещу Биткойн

Грант Кардон обяви за продажба резиденцията на плажа във Флорида, която придоби от модната икона Томи Хилфигър през 2021 г., става ясно от съобщение на финансовия експерт в Instagram.

11.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.