НАЧАЛО Биткойн

Биткойн цената с нов спад преди важно решение на Фед

19.03.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн цената с нов спад преди важно решение на Фед

През последните 24 часа пазарната капитализация на критпо сектора отбеляза спад от 6.8%, движейки се около $2.42 трилиона към момента на писане на статията.

Едновременно с това Етериум, втората по големина криптовалута, също отбеляза значителен спад, като се понижи с над 8% до $3,334 към момента на писане на статията.

Освен това по време на ранните часове на 19 март Биткойн почна да реализира загуби, като до момента на изготвяне на статията спадът достига 5.9% за последните 24 часа до ниво при $64,400, което се дължи на прибирането на печалби и очакването за предстоящото политическо решение и коментар на Федералния резерв, насрочени за сряда.

Коментирайки движението на цената на Биткойн, Едул Пател, главен изпълнителен директор на Mudrex, заяви:

Потапянето на Биткойн до $65,000 беше предизвикано от засиленото прибиране на печалби и ликвидациите. От решаващо значение за пазарните участници е да следят внимателно нивото от $64,700, което се явява ключов праг. Пробив под това ниво може потенциално да тласне Биткойн към диапазона от $62,000 до $64,000.

Широко разпространени са очакванията, че Федералният резерв ще запази лихвените проценти непроменени по време на заседанието в сряда, като фокусът на пазара ще бъде насочен към актуализираните икономически перспективи на политиците, коментарите на председателя Джером Пауъл и прогнозите за лихвените проценти.

Докладите за инфлацията от миналата седмица, които надхвърлиха очакванията, накараха трейдърите да преразгледат прогнозите си за намаляване на лихвените проценти през тази година, което доведе до намаляване на залозите. Понастоящем пазарите оценяват облекчаването на лихвените проценти със 71 базисни пункта за годината, което е значително намаление спрямо очакваните в началото на годината 150 базисни пункта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Предупреждение за цената на Биткойн от топ крипто анализатор

На фона на бурния пазар експерт по криптовалути и търговец, известен като Rekt Capital, алармира за Биткойн (BTC), предупреждавайки инвеститорите за продължаваща корекция.

20.04.2024 7:00 1 мин. четене

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.