НАЧАЛО Биткойн

Добра инвестиция ли е Биткойн на тази цена?

11.02.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добра инвестиция ли е Биткойн на тази цена?

Биткойн (BTC) преодоля границата от $45,000 за първи път от средата на януари, като към момента се търгува за $48,000. Този подем отново разпали оптимизма сред инвеститорите, като някои от тях очакват потенциален тласък към границата от $50,000.

В неотдавнашна сесия на живо Дан Макдермит, основател и главен изпълнителен директор на The Chart Guys, участва в дискусия за последиците от това рали заедно със Скот Мелкер. Макдермит предложи положителна перспектива за бичите инвеститори, като отбеляза търговията в диапазон на цените на дневната графика през последните две седмици.

Този период на ценова стабилност, описан като най-тесния диапазон, наблюдаван от месеци, показва предстоящ пробив.

Макдермит отбеляза:

“Очакваме пробив от този диапазон, независимо дали е бичи или мечи, придружен от увеличен обем и волатилност.”

Макдърмит предположи, че макар потенциалът за 10% последващ пробив на бичия диапазон да не е толкова изразен, колкото в предишни случаи, стратегията за инвестиране в такива моменти остава от решаващо значение.

Той обясни:

“Ако обмислям с при бичи пробив, то трябва да е от пробив в много тесен диапазон, точно както при настоящата ситуация.”

Той обясни още, че неотдавнашното ценово действие се е върнало към “златния джоб” – ниво, което значително увеличава шансовете за поддържане на ралито. Дори ако Биткойн не успее веднага да надмине последните върхове, Макдермит предположи, че пазарът вероятно ще установи ново седмично по-високо дъно в сравнение с неотдавнашното дъно при $38,500, осигурявайки солидна основа за бичите инвеститори.

Въпросът, който според Макдърмит е надвиснал над инвеститорите, е дали пазарът ще продължи да бъде свидетел на увеличен бичи обем или ще се консолидира през февруари. Той подчерта, че следващата седмица до седмица и половина е от решаващо значение за определяне на вероятността за всеки от сценариите.

Макдърмит изтъкна значението на 12-дневната експоненциална пълзяща средна (ЕМА) като ключов пазарен индикатор, като предположи, че докато биковете последователно защитават това ниво при тестване, пазарът остава стабилен.

Той също така подчерта значението на наблюдението на обема на търговията за оценка на пазарните вероятности, като обърна специално внимание на тенденциите в обема на платформите като Coinbase и неотдавнашните дейности на борсово търгуваните фондове (ETF). Макар че обемът наскоро отбеляза повишение, като цяло през последните няколко седмици се наблюдава тенденция към понижение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от централизираните борси бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност около $540 милиона.

25.02.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.