Home

Хедж фондовете “агресивно” продават технологични акции – Goldman Sachs

28.06.2024 8:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хедж фондовете “агресивно” продават технологични акции – Goldman Sachs

През месеца, в който Nvidia за кратко се превърна в най-голямата компания в света, хедж фондовете "агресивно" продаваха технологични акции, според Goldman Sachs.

Този месец нетните продажби в американския технологичен сектор ще бъдат най-големите, регистрирани от 2017 г. насам, като най-много са били продавани акциите на компании за полупроводници и полупроводниково оборудване, следвани от акциите на софтуерни и интернет компании.

Данните показват още, че експозицията на хедж фондовете към импулсни акции е намаляла за пръв път от шест месеца насам.

Като цяло юни беше бурен месец за акциите на големите технологични компании, като Nvidia, Microsoft, Amazon.com, Meta Platforms и Apple допринесоха значително за 15% ръст на S&P 500 през тази година.

Въпреки че хедж фондовете намалиха експозицията си, свързаните с технологиите фондове отбелязаха рекорден приток на средства миналата седмица, което доведе до нов връх на индекса Nasdaq 100 на 18 юни. Делът на технологичния сектор в S&P 500 достигна 33%, което е най-високото му ниво от около 24 години.

Дефанзивната промяна не се ограничава само до технологиите. Хедж фондовете намаляват риска навсякъде, като брутният ливъридж – мярка за склонността към риск – намалява, особено в Северна Америка и Европа.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.