НАЧАЛО Алткойни

Ето защо Етериум може да се изстреля до $4,000 този месец

01.03.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Етериум може да се изстреля до $4,000 този месец

Етериум (ETH) регистрира забележителен подем в последно време и в момента най-големият алткойн по пазарна капитализация се търгува за около $3,500.

Този скок бележи значително отклонение от продължителния му застой под границата от $3,000. Тъй като Етериум тръгва по тази възходяща траектория, изобилстват спекулации относно потенциала му да премине границата от $4,000.

Тези спекулации не са неоснователни, като се има предвид статутът на Етериум като втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, която може да се похвали с внушителната оценка от $418.7 милиарда. Нещо повече, през този месец Етериум отбеляза забележителен скок на цената си с над 55%, като обемите на търговия също отразяват силно увеличение, като понастоящем възлизат на $36.1 милиарда.

Анализаторите и пазарните наблюдатели следят отблизо движенията на Етериум, като мнозина от тях предвиждат бичи перспективи. Един убедителен фактор в подкрепа на този оптимизъм е близостта на Етериум до неговия исторически връх (ATH) от $4,891, достигнат на 16 ноември 2021 г.

При сегашната си цена Етериум е само на 28% от възвръщането на този исторически връх – перспектива, която продължава да подхранва ентусиазма на инвеститорите. Освен това преобладаващите пазарни нагласи, както се посочва от индекса на страха и алчността, предполагат среда, характеризираща се с изключителна алчност, което допълнително засилва очакванията за възходящата траектория на Етериум.

Освен това неотдавнашният скок на Биткойн, който надхвърли границата от $64,000 и се доближава до своя ATH от $69,000, оказва положително влияние върху ценовата динамика на Етериум. Тази корелация подчертава потенциала на Етериум да имитира възходящата инерция на Биткойн, като по този начин се доближи до заветния праг от $4,000.

Въпреки преобладаващия оптимизъм, пазарните наблюдатели остават бдителни за потенциални спадове. Промяна в пазарните нагласи към мечи тенденции би могла да внесе предизвикателства пред възхода на Етериум, което евентуално да доведе до отдръпване до диапазона $2,600 – $2,800.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.