НАЧАЛО Алткойни

Цената на Cardano скоро може да се изстреля значително – ето защо

29.02.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Cardano скоро може да се изстреля значително – ето защо

Cardano (ADA) показва силен и значителен бичи сигнал на седмичната си графика на фона на период на силен импулс в криптовалутния пейзаж. 

Това потенциално би могло да катализира значителен подем за една от водещите вериги от първи слой на крипто пазара.

Важно развитие настъпи, когато Cardano потвърди пробив над 50-седмичната експоненциална пълзяща средна (ЕМА) през седмицата, започваща на 4 декември 2023 г. По това време ADA стана свидетел на покачване от $0.4 до $0.6 за токен, което напомня за движението ѝ на 25 май 2020 г.

Тогава ADA направи пробив на 50-седмичната ЕМА, като се покачи от $0.05 до $0.07 в рамките на седем дни. Впоследствие токенът остана над този показател, инициирайки възходящ тренд от 5,580%, като в крайна сметка достигна границата от $3 през август 2021 г. 

Към момента на писане на статията ADA се търгува на цена около $0.684, което отразава малко над 40% ръст за последния месец.

Сега възниква въпросът: Може ли Cardano да надхвърли $10 в условията на бичи пазар?

Като се има предвид този сценарий, има спекулативна прогноза, която предполага потенциален скок на Cardano над $10.

От решаващо значение е обаче да се признае, че 2024 г. се различава значително от 2020 г., като има забележителни промени, които биха могли да възпрепятстват скока над $10. Въпреки това настоящата пазарна инерция остава силна, което показва възможност за значителни печалби за инвеститорите в ADA.

Две ключови отличия се открояват: индексът на относителната сила (RSI) и пазарната капитализация на Cardano. Първо, седмичният RSI не се е коригирал толкова значително, колкото в миналото, което потенциално намалява импулса за последващи движения. Второ, инфлацията на предлагането на Cardano изкуствено разду пазарната капитализация на актива, която сега надхвърля предишните си нива над десет пъти, достигайки $24.6 милиарда.

Тези фактори предполагат, че ADA може да не преживее същото ниво на възходящ импулс, какъвто се наблюдаваше през 2020-2021 г. (около 5,580%).

В заключение, макар че индикаторите за технически анализ подсказват възможността за значителен скок на Cardano през 2024 и 2025 г., от съществено значение е да се признаят промените както на пазара, така и в рамките на ADA през последните четири години, включително засилената конкуренция. Ето защо е разумно инвеститорите да подхождат предпазливо към спекулативните сценарии, тъй като миналите резултати невинаги диктуват бъдещите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano (ADA) започва да се възстановява

Cardano, водещ играч на пазара на криптовалути, отбеляза забележително възраждане вчера, регистрирайки значителен ръст от над $1.7 милиарда в пазарната си капитализация.

16.04.2024 8:00 1 мин. четене

Повечето инвеститори в меме криптовалути са на печалба, въпреки скорошната корекция

Въпреки неотдавнашната корекция на крипто пазара значителна част от инвеститорите, притежаващи меме токени като Dogecoin, Shiba Inu и Pepe, остават на печалба, съобщава аналитичната компания IntoTheBlock.

16.04.2024 6:00 1 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Добра идея ли е да се инвестира в Dogecoin при настоящите цени?

Dogecoin, възникнал като забавен експеримент през 2013 г., се превърна в разпознаваема криптовалута, известна със своята волатилност.

15.04.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.