НАЧАЛО Биткойн

Ето защо Биткойн е добър актив за инвеститорите на дребно – М. Сейлър

17.09.2022 20:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Биткойн е добър актив за инвеститорите на дребно – М. Сейлър

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy и Биткойн (BTC) максималист Майкъл Сейлър отново изрази подкрепата си за актива. 

Той обясни проблемите, свързани с прехвърлянето на стойността на физически активи като злато, акции на компании или дялово участие и недвижими имоти по време на Австралийска крипто конференция.

Сейлър отново възхвалява Биткойн

Говорейки за основния консенсусен механизъм за доказателство за залог (PoW), Сейлър подчерта, че Биткойн има подкрепа под формата на собствен хардуер за добив на енергия на стойност $20 милиарда и още толкова в разходи за електроенергия. 

Той също така подчерта слабостите на традиционните активи като златото и земята, като добави:

Ако притежавате имот в Африка, никой няма да иска да го наеме от вас, ако живеят в Лондон. Но ако имате един милиард долара в Биткойн, можете да ги дадете назаем или […] под наем на когото и да било по света.

Сейлър подчерта високите разходи за поддръжка и данъци, свързани с притежаването и наследяването на физическа собственост в дългосрочен план, което в случая с Биткойн не съществува. 

Геополитическото напрежение по света също определя вида на активите, които биха могли да се пренасят в различни юрисдикции, обясни Биткойн ентусиаста.

Биткойн представлява собственост, която можете да придобиете на малки части, които можете да носите със себе си навсякъде. Можете да ги дадете на децата на децата на децата си. И след 250 години може би вашето семейство все още ще притежава собствеността.

Сейлър твърди, че само свръх богатите имат свободата да предават богатството си, без да се притесняват, че ще им бъде отнето с данък, “освен ако не е Биткойн”. Предприемачът повтори, че мрежата на криптовалутата не е хаквана повече от 13 години и в момента е “най-сигурната мрежа в света”.

В заключение Сейлър подчерта редовните подобрения, които се правят в мрежата на Биткойн, за да стане тя по-бърза и по-сигурна, заедно с иновациите около приложенията на втори и трети слой.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум е застрашен от срив на цената, според експерти


В контраст с мнението на Сейлър, математикът и писател Насим Талеб наскоро сравни Биткойн с “тумор”

Талеб заклейми съвременната икономическа среда, като заяви, че тя е довела до създаването на “тумори” като Биткойн и, че подобни явления вредят на икономиката, в предаването Squawk Box на CNBC на 15 септември. 

Смятам, че имахме 15 години Дисниленд, който по същество разруши икономическата структура. (…) Фед прекали, като понижи лихвените проценти твърде много. (…) Вие вредите на икономиката, създавате балони, създавате тумори като Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

Според неотдавнашен изследователски доклад на JPMorgan предстоящото намаляване на възнаграждението от добив на Биткойн наполовина се очаква да има негативно отражение върху пазара на криптовалути.

19.04.2024 6:00 2 мин. четене

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.