НАЧАЛО Биткойн

Ето защо Биткойн е добър актив за инвеститорите на дребно – М. Сейлър

септември 17, 2022 20:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Биткойн е добър актив за инвеститорите на дребно – М. Сейлър

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy и Биткойн (BTC) максималист Майкъл Сейлър отново изрази подкрепата си за актива. 

Той обясни проблемите, свързани с прехвърлянето на стойността на физически активи като злато, акции на компании или дялово участие и недвижими имоти по време на Австралийска крипто конференция.

Сейлър отново възхвалява Биткойн

Говорейки за основния консенсусен механизъм за доказателство за залог (PoW), Сейлър подчерта, че Биткойн има подкрепа под формата на собствен хардуер за добив на енергия на стойност $20 милиарда и още толкова в разходи за електроенергия. 

Той също така подчерта слабостите на традиционните активи като златото и земята, като добави:

Ако притежавате имот в Африка, никой няма да иска да го наеме от вас, ако живеят в Лондон. Но ако имате един милиард долара в Биткойн, можете да ги дадете назаем или […] под наем на когото и да било по света.

Сейлър подчерта високите разходи за поддръжка и данъци, свързани с притежаването и наследяването на физическа собственост в дългосрочен план, което в случая с Биткойн не съществува. 

Геополитическото напрежение по света също определя вида на активите, които биха могли да се пренасят в различни юрисдикции, обясни Биткойн ентусиаста.

Биткойн представлява собственост, която можете да придобиете на малки части, които можете да носите със себе си навсякъде. Можете да ги дадете на децата на децата на децата си. И след 250 години може би вашето семейство все още ще притежава собствеността.

Сейлър твърди, че само свръх богатите имат свободата да предават богатството си, без да се притесняват, че ще им бъде отнето с данък, „освен ако не е Биткойн“. Предприемачът повтори, че мрежата на криптовалутата не е хаквана повече от 13 години и в момента е „най-сигурната мрежа в света“.

В заключение Сейлър подчерта редовните подобрения, които се правят в мрежата на Биткойн, за да стане тя по-бърза и по-сигурна, заедно с иновациите около приложенията на втори и трети слой.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум е застрашен от срив на цената, според експерти


В контраст с мнението на Сейлър, математикът и писател Насим Талеб наскоро сравни Биткойн с „тумор“

Талеб заклейми съвременната икономическа среда, като заяви, че тя е довела до създаването на „тумори“ като Биткойн и, че подобни явления вредят на икономиката, в предаването Squawk Box на CNBC на 15 септември. 

Смятам, че имахме 15 години Дисниленд, който по същество разруши икономическата структура. (…) Фед прекали, като понижи лихвените проценти твърде много. (…) Вие вредите на икономиката, създавате балони, създавате тумори като Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене

Ето от какво зависи представянето на Биткойн – А. Хейс

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс обръща внимание на ключово ниво на подкрепа, което би трябвало да притеснява трейдърите и инвеститорите, които са поставили дълги позиции на Биткойн (BTC).

септември 25, 2022 13:23 1 мин. четене

Тези три криптовалути дават признаци на сила – Santiment

Според фирмата за крипто анализи Santiment Биткойн (BTC) и XRP подават бичи сигнали на фона на пазарния спад.

септември 24, 2022 10:56 1 мин. четене

Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP

Новият крипто финансов продукт с екологична насоченост е представен от дъщерно дружество на DeFi Technologies.

септември 23, 2022 20:48 1 мин. четене