НАЧАЛО Биткойн

Ето защо Биткойн е добър актив за инвеститорите на дребно – М. Сейлър

септември 17, 2022 20:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Биткойн е добър актив за инвеститорите на дребно – М. Сейлър

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy и Биткойн (BTC) максималист Майкъл Сейлър отново изрази подкрепата си за актива. 

Той обясни проблемите, свързани с прехвърлянето на стойността на физически активи като злато, акции на компании или дялово участие и недвижими имоти по време на Австралийска крипто конференция.

Сейлър отново възхвалява Биткойн

Говорейки за основния консенсусен механизъм за доказателство за залог (PoW), Сейлър подчерта, че Биткойн има подкрепа под формата на собствен хардуер за добив на енергия на стойност $20 милиарда и още толкова в разходи за електроенергия. 

Той също така подчерта слабостите на традиционните активи като златото и земята, като добави:

Ако притежавате имот в Африка, никой няма да иска да го наеме от вас, ако живеят в Лондон. Но ако имате един милиард долара в Биткойн, можете да ги дадете назаем или […] под наем на когото и да било по света.

Сейлър подчерта високите разходи за поддръжка и данъци, свързани с притежаването и наследяването на физическа собственост в дългосрочен план, което в случая с Биткойн не съществува. 

Геополитическото напрежение по света също определя вида на активите, които биха могли да се пренасят в различни юрисдикции, обясни Биткойн ентусиаста.

Биткойн представлява собственост, която можете да придобиете на малки части, които можете да носите със себе си навсякъде. Можете да ги дадете на децата на децата на децата си. И след 250 години може би вашето семейство все още ще притежава собствеността.

Сейлър твърди, че само свръх богатите имат свободата да предават богатството си, без да се притесняват, че ще им бъде отнето с данък, „освен ако не е Биткойн“. Предприемачът повтори, че мрежата на криптовалутата не е хаквана повече от 13 години и в момента е „най-сигурната мрежа в света“.

В заключение Сейлър подчерта редовните подобрения, които се правят в мрежата на Биткойн, за да стане тя по-бърза и по-сигурна, заедно с иновациите около приложенията на втори и трети слой.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум е застрашен от срив на цената, според експерти


В контраст с мнението на Сейлър, математикът и писател Насим Талеб наскоро сравни Биткойн с „тумор“

Талеб заклейми съвременната икономическа среда, като заяви, че тя е довела до създаването на „тумори“ като Биткойн и, че подобни явления вредят на икономиката, в предаването Squawk Box на CNBC на 15 септември. 

Смятам, че имахме 15 години Дисниленд, който по същество разруши икономическата структура. (…) Фед прекали, като понижи лихвените проценти твърде много. (…) Вие вредите на икономиката, създавате балони, създавате тумори като Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения

Петото годишно проучване Bitwise/VettaFi 2023 Benchmark Survey, проведено сред над 400 финансови консултанти, установи, че тези институции остават силно ангажирани с криптовалутите въпреки спада в цените на Биткойн (BTC) и други криптовалути.

януари 27, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: „Сега е времето за натрупване“, твърди стратег на Bloomberg

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун каза, че Биткойн (BTC) вероятно ще достигне шестцифрена стойност, но кога?

януари 27, 2023 7:05 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Tesla продължавa да държи 9,720 BTC въпреки трудната 2022 г.

Производителят на електромобили Tesla продължава да държи приблизително 9,720 Биткойна (BTC), губейки $34 милиона от инвестицията си поради спада на цените към края на 2022 г.

януари 26, 2023 17:00 2 мин. четене