НАЧАЛО Алткойни

“Биткойн е тумор”, твърди Насим Никълъс Талеб

септември 16, 2022 13:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Биткойн е тумор”, твърди Насим Никълъс Талеб

Въпреки че секторът на криптовалутите се разраства и печели все повече привърженици с всеки изминал ден, не всички са фенове.

Сред по-скептично настроените е включително и авторът на “Черният лебед” Насим Николас Талеб.

Талеб с остри критики към Биткойн

Всъщност Талеб заклейми съвременната икономическа среда, като заяви, че тя е довела до създаването на “тумори” като Биткойн и, че подобни явления вредят на икономиката, в предаването Squawk Box на CNBC на 15 септември.

Смятам, че имахме 15 години Дисниленд, който по същество разруши икономическата структура. (…) Фед прекали, като понижи лихвените проценти твърде много. (…) Вие вредите на икономиката, създавате балони, създавате тумори като Биткойн.

Наред с това той упрекна и “новото поколение”, че не разбира основните икономически понятия, като заключи следното:

В някакъв момент е имало такова нещо като [федерален процент на отстъпка]. Всички тези понятия убягват на новото поколение.

Талеб е утвърден крипто скептик

Струва си да се отбележи, че Талеб е известен Биткойн критик, който през февруари 2021 г. заяви, че се отървава от целия си Биткойн, посочвайки нестабилността на токена като негов основен недостатък, въпреки ралито му по това време, което доведе до достигане на цената от $49,000, последвано от по-високи върхове.

Няколко месеца по-късно той осъди водещата дигитална валута, заявявайки, че тя се е провалила като валута и че работи като “отворена Понци схема: парите, спечелени от някого, се вземат от някой друг”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво предстои за Биткойн и Етериум в текущата среда на висока инфлация?


Неотдавна, в началото на август 2022 г., Талеб изглежда се подиграваше на главния изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сейлор за това, че се е оттеглил от поста си, след като е ръководил амбициозен план за натрупване на Биткойн за компанията, като нарече напускането му “още един пирон в ковчега” на стратегията.

Днес Биткойн падна под $20,000, като се търгува около $19,700 към момента на писане на статията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Алткойн скочи с 800% от началото на годината – ще продължи ли възхода?

Крипто аналитикът Майкъл ван де Поуп посочи алткойн с ниска капитализация, който тази година е отбелязал почти 9-кратни печалби, който може би се подготвя за по-нататъшен възходящ импулс.

септември 30, 2023 19:00 1 мин. четене

Добра инвестиция ли е Arbitrum (ARB) в момента?

Измина приблизително седмица, откакто от Arbitrum представиха програмата си за безвъзмездни средства, и мрежата вече отбелязва обещаващи промени, което показва ефективността на стратегията им.

септември 30, 2023 17:00 2 мин. четене

Революционният VC Spectra (SPCT) привлича инвеститори, докато Avalanche (AVAX) и BNB търпят загуби

Експертите анализират три топ алткойна, VC Spectra (SPCT), Avalanche (AVAX) и BNB, в условията на мечи пазар. Прочетете, за да разберете кой може да е най-добрият избор за инвеститорите.

септември 30, 2023 16:20 4 мин. четене

Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

Съоснователите на компанията за крипто анализи Glassnode смятат, че индексът на щатския долар (DXY) скоро ще се понижи и ще предизвика масивен бичи пазар на Биткойн (BTC).

септември 30, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.