НАЧАЛО Алткойни

Етериум е застрашен от срив на цената, според експерти

16.09.2022 12:09 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум е застрашен от срив на цената, според експерти

Сливането на Етериум е сред най-значимите събития от появата на блокчейна и индустрията. Събитието ще доведе до преминаване на блокчейна от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS).

В момента по-голямата част от крипто общността е в очакване на положителните въздействия на актуализацията.

Ефектът от прехода вече се усеща на крипто пазара. През последните 48 часа на пазара се наблюдаваше значителен спад в цените на Етериум (ETH). Нещо повече, крипто експертите се опасяват, че след Сливането (The Merge) може да има по-нататъшен спад в цената на Етериум.

Макар че всички очакват добри резултати, все пак има вероятност да се стигне до хард форк. Ако това се случи, то ще се отрази негативно на цените на криптовалутите.

Хипотезата за Сливане може да е сценарий за “купуване на слуховете – продаване на новините”

Етериум вече се представя по-добре от BTC през последните седмици, благодарение на шума покрай Сливането. Някои експерти обаче се опасяват, че Сливането може да има резултат “купи слуха, продай новината”.

Събитието “купи слуха и продай новината” се случва на капиталовите пазари. Това става когато високите очаквания за събития, свързани със Сливането, или за икономически доклади предизвикват покачване на цените на активите. След като събитието отмине, повишените цени отново спадат.

Популярният търговец на криптовалути и инфлуенсър Ларк Дейвис сподели мнението си за сегашното въодушевление в пространството. В своя туит той заяви, че Сливането е фундаментално бичо събитие. Дейвис очерта функциите, които се очакват от предстоящия POS на Етериум. Той обаче също така заяви, че те няма да донесат значително въздействие веднага.

Следвайки анализа на Дейвис, въздействието на увеличаването на енергийната ефективност, емисиите и всички функции ще се отрази едва в дългосрочен план. Ето защо той смята, че Сливането на Етериум има ефекта на “продай новината”.

Друг голям крипто инфлуенсър, Куинтен Франсиос, коментира породилите се възходящи настроения около Сливането. Според Франсиос цената на Етериум след ъпгрейда ще спадне за разлика от цената на Биткойн (BTC).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Хешрейтът на Етериум Класик (ETC) скочи с 360% само за 24 часа


Той добави, че цената на Етериум ще се възстанови силно след известно време.

Сливането на Етериум няма да реши други фундаментални проблеми

Експертите обясниха причината, поради която резултатите от The Merge няма да влязат в сила бързо. Преходът ще промени консенсусния механизъм на блокчейна към PoS, но няма да реши някои други фундаментални проблеми. Например, той няма да реши въпроса с високите такси за газ или да разшири капацитета на мрежата.

Главният изпълнителен директор на Aloe, Хауърд Ву, сподели в LinkedIn опасенията си относно високите такси за газ при протоколите от втори слой (L2).

Но теорията на Бутерин за четирите фази може да реши тези проблеми. Неговите решения за разделяне на данните, изпълнение и мащабиране предполагаемо решават всички проблеми.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Dogecoin: Китовете прехвърлят десетки милиони – очаква ли се още спад на цената?

В разгара на по-широкия пазарен спад Dogecoin (DOGE) се бори с низходящ натиск, като се опитва да задържи цената си над критичното ниво на подкрепа от $0.15.

14.04.2024 21:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Solana с важно съобщение за проблемите на мрежата

Блокчейнът Solana (SOL) наскоро се сблъска с предизвикателства, свързани с продължително претоварване на мрежата, което доведе до много неуспешни транзакции.

14.04.2024 15:00 2 мин. четене

“Събудих се и бях изгубил $1.14 милиона” сподели трейдър на меме токени

Търговията с ливъридж може да засили печалбите, но и да увеличи загубите, особено на волатилни пазари като този на криптовалутите.

14.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.