НАЧАЛО Алткойни

Етериум е застрашен от срив на цената, според експерти

септември 16, 2022 12:09 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум е застрашен от срив на цената, според експерти

Сливането на Етериум е сред най-значимите събития от появата на блокчейна и индустрията. Събитието ще доведе до преминаване на блокчейна от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS).

В момента по-голямата част от крипто общността е в очакване на положителните въздействия на актуализацията.

Ефектът от прехода вече се усеща на крипто пазара. През последните 48 часа на пазара се наблюдаваше значителен спад в цените на Етериум (ETH). Нещо повече, крипто експертите се опасяват, че след Сливането (The Merge) може да има по-нататъшен спад в цената на Етериум.

Макар че всички очакват добри резултати, все пак има вероятност да се стигне до хард форк. Ако това се случи, то ще се отрази негативно на цените на криптовалутите.

Хипотезата за Сливане може да е сценарий за “купуване на слуховете – продаване на новините”

Етериум вече се представя по-добре от BTC през последните седмици, благодарение на шума покрай Сливането. Някои експерти обаче се опасяват, че Сливането може да има резултат “купи слуха, продай новината”.

Събитието “купи слуха и продай новината” се случва на капиталовите пазари. Това става когато високите очаквания за събития, свързани със Сливането, или за икономически доклади предизвикват покачване на цените на активите. След като събитието отмине, повишените цени отново спадат.

Популярният търговец на криптовалути и инфлуенсър Ларк Дейвис сподели мнението си за сегашното въодушевление в пространството. В своя туит той заяви, че Сливането е фундаментално бичо събитие. Дейвис очерта функциите, които се очакват от предстоящия POS на Етериум. Той обаче също така заяви, че те няма да донесат значително въздействие веднага.

Следвайки анализа на Дейвис, въздействието на увеличаването на енергийната ефективност, емисиите и всички функции ще се отрази едва в дългосрочен план. Ето защо той смята, че Сливането на Етериум има ефекта на “продай новината”.

Друг голям крипто инфлуенсър, Куинтен Франсиос, коментира породилите се възходящи настроения около Сливането. Според Франсиос цената на Етериум след ъпгрейда ще спадне за разлика от цената на Биткойн (BTC).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Хешрейтът на Етериум Класик (ETC) скочи с 360% само за 24 часа


Той добави, че цената на Етериум ще се възстанови силно след известно време.

Сливането на Етериум няма да реши други фундаментални проблеми

Експертите обясниха причината, поради която резултатите от The Merge няма да влязат в сила бързо. Преходът ще промени консенсусния механизъм на блокчейна към PoS, но няма да реши някои други фундаментални проблеми. Например, той няма да реши въпроса с високите такси за газ или да разшири капацитета на мрежата.

Главният изпълнителен директор на Aloe, Хауърд Ву, сподели в LinkedIn опасенията си относно високите такси за газ при протоколите от втори слой (L2).

Но теорията на Бутерин за четирите фази може да реши тези проблеми. Неговите решения за разделяне на данните, изпълнение и мащабиране предполагаемо решават всички проблеми.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Какво казва Google Bard за AIDoge, RenQ Finance и Tradecurve?

Предвиждането на бъдещето на дадена криптовалута може да бъде трудна, почти невъзможна задача и много опитни инвеститори се затрудняват да решат с какво да диверсифицират.

юни 6, 2023 19:00 4 мин. четене

Етериум: Огромни движения на ETH на фона на крипто разпродажбата

В момента китовете наблюдават значително събитие на разпродажба на крипто пазарите, което доведе до внезапно движение на стотици хиляди Етериум (ETH).

юни 6, 2023 18:30 1 мин. четене

ChatGPT направи тази ШОКИРАЩА ценова прогноза за 2023 г.

ChatGPT е най-популярната тема в България през последния месец и макар да се появи в нашата страна една идея по-късно от САЩ, то със сигурност компаниите започват да следят изкуствения интелект и да правят своите нововъведения спрямо него.

юни 6, 2023 17:50 5 мин. четене

Бета тестерите на Avorak AI обявиха големи печалби при търговията с Polygon (MATIC)

На бързо развиващата се сцена за крипто търговия търсенето на точни и печеливши инвестиционни стратегии винаги е било основен приоритет.

юни 6, 2023 16:49 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.