НАЧАЛО Алткойни

Ето защо този алткойн нарасна с 85% този месец

август 28, 2021 20:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо този алткойн нарасна с 85% този месец

Един проект, който беше във възход през последния месец, е Tezos, блокчейн мрежа с доказателство за залог, която е проектирана да се развива с течение на времето, без да е необходимо да се подлага на хард форк.

След като достигна дъно от $2.09 на 20-ти юли, цената на XTZ се повиши със 165% до максимум от $5.52 на 27-ми август, като 24-часовият му обем на търговия се повиши с над $1 милиард.

Три причини за силния растеж, наблюдаван при XTZ през последния месец, включват подобрения, направени в мрежата чрез неотдавнашното надграждане “Granada”, приемането на мрежата Tezos от няколко големи банкови институции и атрактивните награди за залагане (стейкинг), които примамват притежателите на токени да залагат своите монети в мрежата.

Надстройката на протокола намалява транзакционните разходи

Мрежата Tezos е самоизменящ се блокчейн, който може да се надгражда с течение на времето, без да е необходимо да се подлага на хард форк.

Като цяло Tezos е претърпяла седем успешни ъпгрейда от стартирането си и три от тях са настъпили през 2021 г. Последното надграждане “Granada” бе имплементирано на 6-ти август.

Според екипа на Tezos някои от подобренията от тази скорошна надстройка включват намаляване на времето за създаване на блок от 60 секунди на 30 секунди и намаляване на потреблението на газ чрез смарт договори със среден коефициент от 3 до 6 пъти.

Новият ъпгрейд също въведе механизъм за ликвидност (изпичане на ликвидност), което “стимулира големи количества децентрализирано предоставяне на ликвидност между XTZ и tzBTC, като отсече малко количество XTZ на всеки блок и го депозира вътре в постоянен смарт договор за създаване на продуктов пазар”.

Приемане в реалния свят, воден от големи банки

Второ развитие, което спомогна за повишаване на цената и усведомесността, беше приемането на Tezos от фирмата за цифрови активи Crypto Finance AG и швейцарската банка InCore. И двамата планират да пуснат нов инструмент за токенизиране в мрежата.

Двете компании също разработиха нов стандарт за токенизиране на активи на Tezos, наречен DAR-1, който ще позволи отключването на нови функции, поддържащи смарт договори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези алткойни са готови да се изстрелят, според анализатор


InCore също така разкри, че ще пусне услуги за съхранение, залагане и търговия на институционално ниво за XTZ, което ще позволи на финансовите институции да предлагат услуги за залагане за активите на своите клиенти.

Изглежда, че XTZ също има полза от атрактивните възможности за стейкинг, като в резултат много токени бяха премахнати от обръщение.

Процесът на делегиране на XTZ е прост за обикновения потребител и може да се извърши от всеки от интерфейсите на портфейла, предложен от проекта, а множество борси също предлагат услуги за стейкинг срещу малка такса, включително Coinbase, Kraken и Binance.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене

Етериум (ETH) не е ценна книга, подчерта CEO-то на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус заяви, че крипто портфолиото му включва Етериум (ETH). 

септември 25, 2022 17:36 1 мин. четене

XRP: Анализатор разглежда какво предстои за актива покрай делото

Популярен крипто анализатор прогнозира големи печалби за криптовалутата на блокчейн компанията Ripple – XRP.

септември 25, 2022 16:02 1 мин. четене

Tether пуска USDT в мрежата на Polkadot

Tether пусна своята стабилна монета USDT в мрежата на Polkadot, съобщи компанията в изявление от петък.

септември 25, 2022 10:23 1 мин. четене