НАЧАЛО Биткойн

Ето защо движенията на щатския долар могат да предрекат тези на Биткойн

юли 6, 2022 15:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо движенията на щатския долар могат да предрекат тези на Биткойн

Индексът DXY е един от основните инструменти за определяне на реалната "сила" на щатския долар, тъй като индикаторът показва растежа на щатския долар спрямо група чуждестранни валути.

Очаквано, растежът на DXY обикновено дърпа надолу другите активи, тъй като е по-разумно да се подкрепи валута, която спира да губи стойността си и предлага стабилен доход с облигации.

Според графиката на корелацията, предоставена от IntoTheBlock, Биткойн (BTC) показва изключително силна отрицателна корелация с DXY, така че всеки път, когато активът расте, Биткойн и други рискови активи падат.

Корелацията може да бъде потвърдена, ако разгледаме движението на технологичните акции, които силно влияят върху движението на Биткойн и също така имат отрицателна корелация с индекса на щатския долар.

Как може да се използва в търговията с криптовалути?

Непрекъснатото укрепване на щатския долар, което наблюдаваме днес, може да се счита за един от основните източници на натиск върху Биткойн. През последните 10 дни DXY се повиши с 2.5%, което се счита за значително движение. За същия период от време Биткойн е загубил 5% от стойността си, както и повечето акции на американския пазар.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Мечият пазар заличи 25 крипто борси за един месец

Но в същото време техническите индикатори предполагат, че ралито на щатския долар може да приключи съвсем скоро, тъй като виждаме силна дивергенция на DXY с индекса на относителната сила точно на върха на ралито, който е един от най-силните индикатори за обръщане на тенденцията.

Към момента на публикуване Биткойн се търгува на ниво от $20,110 и показва леко понижение на цената през последните 24 часа, докато се движи в спокоен консолидационен диапазон през последните две седмици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене