НАЧАЛО Алткойни

Ето към кой алткойн се насочват институционалните инвеститори в момента

септември 5, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето към кой алткойн се насочват институционалните инвеститори в момента

Според неотдавнашен доклад на CoinShares, компания за управление на дигитални активи, една криптовалута се е откроила като фаворит сред инвеститорите през 2023 г., надминавайки всички останали алткойни.

В най-новото издание на своя седмичен доклад за потоците на фондовете за дигиталните активи CoinShares разкри, че докато по-широките пазари на дигитални активи отбелязаха незначителни изходящи потоци през изминалата седмица, Solana (SOL) продължи да привлича незначителни входящи потоци за девета поредна седмица.

В доклада се посочва:

Въпреки че на общите пазари на дигитални активи се наблюдаваха изходящи потоци от над $11 милиона, Solana (SOL) запази положителната си инерция с входящи потоци на обща стойност $0.7 милиона за девета поредна седмица. От началото на годината досега натрупаните входящи потоци за Solana възлизат на впечатляващите $26 милиона, което я прави най-предпочитания алткойн сред инвеститорите в момента.

Въпреки леките отливи, наблюдавани на пазарите, CoinShares отбеляза и увеличение на обемите на търговия. В доклада се споменава:

Обемите на търговия останаха стабилни, като надхвърлиха средното ниво от началото на годината с 90%, с общо $2.8 милиарда търговска активност за седмицата.

Струва си да се отбележи, че инвестиционните продукти за дигитални активи, обвързани с Биткойн (BTC), Polygon (MATIC) и Етериум (ETH), отбелязаха отлив от съответно $3.8 милиона, $8.6 милиона и $3.2 милиона през същата седмица.

Освен това от CoinShares подчертаха продължаващите колебания в настроенията на инвеститорите, породени от регулаторните промени в областта на дигиталните активи. В доклада се посочва:

Потоците от инвестиционни продукти с дигитални активи отбелязаха период на охлаждане, като относително незначителните изходящи потоци възлизаха на $11.2 милиона. През последните седем седмици се наблюдава кумулативен негативен сентимент в размер на $342 милиона.

Въпреки това от началото на годината досега инвестиционните продукти с дигитални активи продължават да са в позиция на нетен приток, възлизащ на $165 милиона, което отразява значителните колебания в нагласите на инвеститорите през годината, до голяма степен повлияни от регулаторната несигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на алткойн се повиши с над 60% тази седмица – на какво се дължи този скок?

ARK, подценяван конкурент на Етериум (ETH) с ниска пазарна капитализация, отбеляза забележителен скок от над 61% тази седмица. Този скок беше задвижен от вълната от борси, които въведоха безсрочни фючърсни договори за нейния роден актив.

септември 24, 2023 18:00 1 мин. четене

Citigroup стартира крипто услуга – пазарен експерт обяснява последиците за SOL, ADA и BTCS

Citigroup наскоро обяви старта на новата си услуга за дигитални активи – Citi Token Services – за управление на парични средства и търговско финансиране. Това има някои значителни последици за пазара на криптовалути.

септември 24, 2023 17:00 3 мин. четене

Близо половината от пазара на криптовалути може да бъде заличен според анализатор

Известен крипто аналитик предупреди, че има потенциал за значителен спад в комбинираната пазарна капитализация на Биткойн (BTC) и други дигитални активи.

септември 24, 2023 11:00 2 мин. четене

Кой проект има потенциал да създаде милионер? Сравнение на SPCT, XRP и TON

Скокът на XRP срещу бичото рали на Toncoin срещу експлозивните печалби на VC Spectra. Открийте иновативните монети, които движат крипто пространството: XRP, TON и SPCT!

септември 24, 2023 10:22 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.