НАЧАЛО Други

Ето колко ще продължи настоящия мечи пазар, според Майк Новограц

14.10.2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко ще продължи настоящия мечи пазар, според Майк Новограц

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц актуализира перспективите си за бъдещето на настоящия мечи пазар и на крипто пазарите като цяло.

В интервю за Yahoo Finance Новограц каза, че цените на Биткойн (BTC) и други крипто активи вероятно ще се повишат, след като Федералният резерв преустанови мерките си за затягане на паричната политика.

Според главния изпълнителен директор на Galaxy Digital разпродажбата на крипто пазара е причинена от повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв.

Новограц твърди, че настоящата тенденция ще продължи още два до шест месеца при мечи сценарий, а при бичи сценарий пазарът може да започне да пробива нагоре.

Фед все още действа в опит да ограничи инфлацията и да успокои икономиката, която тласка цените до най-високите им нива от десетилетия насам. Тъй като инвеститорите реагират на несигурния икономически климат, ефектите от всяко ново увеличение на лихвите от страна на Фед все още се усещат на пазарите на акции и криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да измести Биткойн, според съоснователя на ЕTH


Тъй като Фед реши да се опита да разбие инфлацията чрез агресивно повишаване на лихвените проценти – най-агресивното повишаване, което сме виждали, Биткойн се разпродаде редом с други активи. Всъщност той се справи по-добре от повечето.

Мисля, че ако най-накрая се получи пауза, ще започнете да виждате как Биткойн отново ще тръгне нагоре. Биткойн и всички криптовалути.

Ще получим ли пауза? В определен момент – да.

Ако съдим по историята инвеститорите в криптовалути може да бъдат подложени на още една турболентна седмица след вчерашното увеличение на лихвените проценти. Историческите графики показват как цената на Биткойн бележи спадове след срещите на Фед през март, май, септември и юни с поне 10% или повече.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Петрол: Прогноза за цената на Брент в краткосрочен план

В неотдавнашен анализ брокерската компания Emkay прогнозира, че цените на петрола сорт “Брент” ще се колебаят между $83 и $92 за барел в краткосрочен план, в очакване на допълнителна оценка.

23.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.