НАЧАЛО Други

Ето колко ще продължи настоящия мечи пазар, според Майк Новограц

октомври 14, 2022 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко ще продължи настоящия мечи пазар, според Майк Новограц

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц актуализира перспективите си за бъдещето на настоящия мечи пазар и на крипто пазарите като цяло.

В интервю за Yahoo Finance Новограц каза, че цените на Биткойн (BTC) и други крипто активи вероятно ще се повишат, след като Федералният резерв преустанови мерките си за затягане на паричната политика.

Според главния изпълнителен директор на Galaxy Digital разпродажбата на крипто пазара е причинена от повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв.

Новограц твърди, че настоящата тенденция ще продължи още два до шест месеца при мечи сценарий, а при бичи сценарий пазарът може да започне да пробива нагоре.

Фед все още действа в опит да ограничи инфлацията и да успокои икономиката, която тласка цените до най-високите им нива от десетилетия насам. Тъй като инвеститорите реагират на несигурния икономически климат, ефектите от всяко ново увеличение на лихвите от страна на Фед все още се усещат на пазарите на акции и криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да измести Биткойн, според съоснователя на ЕTH


Тъй като Фед реши да се опита да разбие инфлацията чрез агресивно повишаване на лихвените проценти – най-агресивното повишаване, което сме виждали, Биткойн се разпродаде редом с други активи. Всъщност той се справи по-добре от повечето.

Мисля, че ако най-накрая се получи пауза, ще започнете да виждате как Биткойн отново ще тръгне нагоре. Биткойн и всички криптовалути.

Ще получим ли пауза? В определен момент – да.

Ако съдим по историята инвеститорите в криптовалути може да бъдат подложени на още една турболентна седмица след вчерашното увеличение на лихвените проценти. Историческите графики показват как цената на Биткойн бележи спадове след срещите на Фед през март, май, септември и юни с поне 10% или повече.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене