НАЧАЛО Други

Ето колко ще продължи настоящия мечи пазар, според Майк Новограц

октомври 14, 2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко ще продължи настоящия мечи пазар, според Майк Новограц

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц актуализира перспективите си за бъдещето на настоящия мечи пазар и на крипто пазарите като цяло.

В интервю за Yahoo Finance Новограц каза, че цените на Биткойн (BTC) и други крипто активи вероятно ще се повишат, след като Федералният резерв преустанови мерките си за затягане на паричната политика.

Според главния изпълнителен директор на Galaxy Digital разпродажбата на крипто пазара е причинена от повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв.

Новограц твърди, че настоящата тенденция ще продължи още два до шест месеца при мечи сценарий, а при бичи сценарий пазарът може да започне да пробива нагоре.

Фед все още действа в опит да ограничи инфлацията и да успокои икономиката, която тласка цените до най-високите им нива от десетилетия насам. Тъй като инвеститорите реагират на несигурния икономически климат, ефектите от всяко ново увеличение на лихвите от страна на Фед все още се усещат на пазарите на акции и криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да измести Биткойн, според съоснователя на ЕTH


Тъй като Фед реши да се опита да разбие инфлацията чрез агресивно повишаване на лихвените проценти – най-агресивното повишаване, което сме виждали, Биткойн се разпродаде редом с други активи. Всъщност той се справи по-добре от повечето.

Мисля, че ако най-накрая се получи пауза, ще започнете да виждате как Биткойн отново ще тръгне нагоре. Биткойн и всички криптовалути.

Ще получим ли пауза? В определен момент – да.

Ако съдим по историята инвеститорите в криптовалути може да бъдат подложени на още една турболентна седмица след вчерашното увеличение на лихвените проценти. Историческите графики показват как цената на Биткойн бележи спадове след срещите на Фед през март, май, септември и юни с поне 10% или повече.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.