НАЧАЛО Биткойн

Ето колко Биткойн са натрупали дългосрочните притежатели тази година

21.12.2023 12:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко Биткойн са натрупали дългосрочните притежатели тази година

В най-новия седмичен анализ, предоставен от Glassnode, известна компания за анализ на веригата, бяха проучени промените в предлагането на Биткойн сред дългосрочните притежатели (LTH) и краткосрочните притежатели (STH) през 2023 г.

Тези категории представляват основните сегменти в рамките на пазара на BTC, като STH представляват тези, които са придобили Биткойн през последните 155 дни, докато LTH обхващат тези, които държат своя Биткойн за по-дълъг период от време.

Исторически погледнато, продължителното притежание на монети има тенденция да намалява вероятността от продажба. STH обикновено се възприемат като притежатели с по-малко твърд ангажимент, докато LTH се характеризират като по-решителни инвеститори.

Наблюдението на поведението на тези различни групи включва проследяване на текущите им притежания. Конкретно фокусирайки се върху доставките извън борсата, данните изобразяват убедителна тенденция през последните години.

През наблюдавания период от 2023 г. доставките, притежавани от Биткойн LTH, забележимо са се увеличили, като възлизат на приблизително 14.9 милиона BTC, отбелязвайки ръст от 825,000 BTC от 1 януари насам.

Обратно, предлагането на STH е намаляло, като е отбелязало спад от 506,000 BTC, като сега възлиза на едва 2.3 милиона BTC.

Забележително е, че въпреки забележителния скок на цената на Биткойн от над 150% от началото на годината, LTH демонстрираха устойчивост, като задържаха активите си, избягвайки изкушението за незабавна печалба.

Пазарната динамика отразява и факта, че някои STH продават своите авоари, за да се възползват от печалбите, които са били поети от LTH. Нещо повече, част от STH преминаха в категорията LTH, което допринесе за тази промяна в предлагането.

Съществен аспект, който трябва да се отбележи по отношение на увеличението на предлагането на LTH, е, че то отразява притежания отпреди 155 дни, а не текущи придобивания. Обратно, действията по продажба се регистрират незабавно.

Последните данни сочат лек спад в предлагането на LTH на Биткойн след последното покачване на стойността на криптовалутата, което предполага, че дори някои непоколебими инвеститори може да са се поддали на страха от пропуснати възможности (FOMO) на фона на възможността за прибиране на печалби по време на този бичи подем.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от централизираните борси бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност около $540 милиона.

25.02.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.