НАЧАЛО Биткойн

Ето колко Биткойн (BTC) държат Tesla

октомври 20, 2022 15:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко Биткойн (BTC) държат Tesla

Производителят на електромобили Tesla съобщи, че количеството притежавани от компанията BTC остава непроменено през третото тримесечие.

През второто тримесечие компанията е продала 75% от притежаваните от нея криптовалути (около $936 милиона по това време). Според доклад за приходите на Tesla, стойността на дигиталните ѝ активи е била намалена до $218 милиона.

Първоначално Tesla закупи Биткойн на стойност $1.5 милиарда през февруари 2021 г., подкрепяйки стойността на най-голямата криптовалута. Компанията не изключи възможността да увеличи експозицията си към Биткойн в бъдеще, въпреки че продаде по-голямата част от своите авоари.

Tesla не успя да отговори на прогнозите на Wall Street за приходите, генерирайки недотам високи приходи на стойност $21.45 милиарда като прогнозата беше за $21.96 милиарда.

Акциите на производителя на електромобили сега са се понижили с повече от 5% поради разочароващото пропускане на приходите, след като по-рано тази седмица се възстановиха заедно с останалата част от американския фондов пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 5 възможности, които предоставя мечия пазар


По време на разговора с инвеститорите за второто тримесечие Мъск заяви, че компанията е продала своите BTC, за да освободи парични средства, тъй като локдауните в Китай покрай COVID продължават.

Въпреки тази продажба, Tesla остава един от най-големите притежатели на Биткойн като публично търгувана компания, след MicroStrategy със 130,000 BTC (около $2.48 милиарда) и Galaxy Digital Holdings с 16,400 BTC (около $313 милиона).

Планът на Мъск за закупуване на Twitter и последвалата съдебна битка заради желанието му да се откаже от сделката не са били фактор за решението по това време, нито пък изглежда да са променили позицията на компанията по отношение на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.