НАЧАЛО Биткойн

Ето колко Биткойн (BTC) държат Tesla

20.10.2022 15:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко Биткойн (BTC) държат Tesla

Производителят на електромобили Tesla съобщи, че количеството притежавани от компанията BTC остава непроменено през третото тримесечие.

През второто тримесечие компанията е продала 75% от притежаваните от нея криптовалути (около $936 милиона по това време). Според доклад за приходите на Tesla, стойността на дигиталните ѝ активи е била намалена до $218 милиона.

Първоначално Tesla закупи Биткойн на стойност $1.5 милиарда през февруари 2021 г., подкрепяйки стойността на най-голямата криптовалута. Компанията не изключи възможността да увеличи експозицията си към Биткойн в бъдеще, въпреки че продаде по-голямата част от своите авоари.

Tesla не успя да отговори на прогнозите на Wall Street за приходите, генерирайки недотам високи приходи на стойност $21.45 милиарда като прогнозата беше за $21.96 милиарда.

Акциите на производителя на електромобили сега са се понижили с повече от 5% поради разочароващото пропускане на приходите, след като по-рано тази седмица се възстановиха заедно с останалата част от американския фондов пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 5 възможности, които предоставя мечия пазар


По време на разговора с инвеститорите за второто тримесечие Мъск заяви, че компанията е продала своите BTC, за да освободи парични средства, тъй като локдауните в Китай покрай COVID продължават.

Въпреки тази продажба, Tesla остава един от най-големите притежатели на Биткойн като публично търгувана компания, след MicroStrategy със 130,000 BTC (около $2.48 милиарда) и Galaxy Digital Holdings с 16,400 BTC (около $313 милиона).

Планът на Мъск за закупуване на Twitter и последвалата съдебна битка заради желанието му да се откаже от сделката не са били фактор за решението по това време, нито пък изглежда да са променили позицията на компанията по отношение на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.