НАЧАЛО Биткойн

Ето колко Биткойн (BTC) държат Tesla

октомври 20, 2022 15:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко Биткойн (BTC) държат Tesla

Производителят на електромобили Tesla съобщи, че количеството притежавани от компанията BTC остава непроменено през третото тримесечие.

През второто тримесечие компанията е продала 75% от притежаваните от нея криптовалути (около $936 милиона по това време). Според доклад за приходите на Tesla, стойността на дигиталните ѝ активи е била намалена до $218 милиона.

Първоначално Tesla закупи Биткойн на стойност $1.5 милиарда през февруари 2021 г., подкрепяйки стойността на най-голямата криптовалута. Компанията не изключи възможността да увеличи експозицията си към Биткойн в бъдеще, въпреки че продаде по-голямата част от своите авоари.

Tesla не успя да отговори на прогнозите на Wall Street за приходите, генерирайки недотам високи приходи на стойност $21.45 милиарда като прогнозата беше за $21.96 милиарда.

Акциите на производителя на електромобили сега са се понижили с повече от 5% поради разочароващото пропускане на приходите, след като по-рано тази седмица се възстановиха заедно с останалата част от американския фондов пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 5 възможности, които предоставя мечия пазар


По време на разговора с инвеститорите за второто тримесечие Мъск заяви, че компанията е продала своите BTC, за да освободи парични средства, тъй като локдауните в Китай покрай COVID продължават.

Въпреки тази продажба, Tesla остава един от най-големите притежатели на Биткойн като публично търгувана компания, след MicroStrategy със 130,000 BTC (около $2.48 милиарда) и Galaxy Digital Holdings с 16,400 BTC (около $313 милиона).

Планът на Мъск за закупуване на Twitter и последвалата съдебна битка заради желанието му да се откаже от сделката не са били фактор за решението по това време, нито пък изглежда да са променили позицията на компанията по отношение на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене