НАЧАЛО Биткойн

Ето кои важни събития през май могат да повлияят на цената на Биткойн

01.05.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои важни събития през май могат да повлияят на цената на Биткойн

С началото на май крипто общността с нетърпение очаква предстоящи събития, които биха могли да оформят траекторията на Биткойн и по-широкия пазар на криптовалути.

Забележителни сред тях са ключови дати, подчертани от Wu Blockchain, предлагащи прозрения за потенциалното въздействие върху пазара през целия месец.

Търговците следят отблизо решението на Федералния резерв за лихвените проценти, насрочено за сряда, 1 май. Очакванията са към поддържане на текущите лихвени проценти, като голямо внимание е насочено към коментара на председателя на Фед Джером Пауъл, който се очаква да хвърли светлина върху условията, необходими за бъдещи корекции на лихвените проценти.

Срещата тази седмица съвпада с последните икономически данни, отразяващи спада в потребителското доверие и постоянния натиск върху заплатите. Предишните изявления на Пауъл подчертаха предизвикателството за ограничаване на инфлацията, като същевременно се запази жизнеността на пазара на труда.

Като се имат предвид последните икономически показатели и очакванията за стабилен доклад за работните места, се очаква позицията на Пауъл относно паричната политика да остане непоколебима.

Друго забележително събитие, насрочено за 15 май, е публикуването на априлския индекс на потребителските цени (CPI) в Съединените щати. Едновременно с това крипто общността очаква потенциални одобрения за спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси (SEC), като благоприятният резултат вероятно ще предизвика повишена пазарна активност.

Биткойн беше изправен пред значителен низходящ натиск в сряда, преживявайки спад от 9%, отбелязвайки най-слабото му представяне от края на 2022 г. насам, тъй като инвеститорите изтеглиха огромен капитал от крипто пространството.

Тъй като Биткойн пада до дъно в рамките на деня от $56,500 и продължава загубите за втори пореден ден от последните върхове от $64,727, притесненията относно устойчивите високи лихвени проценти изглежда оказват влияние върху пазарите на криптовалути, доказателство за което е по-дълбокото корекция на Биткойн.

След спад от 16% през април текущата цена на Биткойн е с 22% под историческия връх от близо $74,000, сигнализирайки за преобладаващи мечи настроения на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.