НАЧАЛО Биткойн

Защо MicroStrategy продължава да купува Биткойн, въпреки скорошната загуба?

01.05.2024 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо MicroStrategy продължава да купува Биткойн, въпреки скорошната загуба?

MicroStrategy, известна със своята стратегия за натрупване на Биткойн, наскоро отчете загуба от $53 милиона.

Тази загуба се дължи главно на такса за обезценка на дигиталните активи в размер на близо $200 милиона. Въпреки този неуспех, компанията остава ангажирана с усилията си за натрупване на BTC.

Решението да не се приема новият стандарт за отчитане на справедливата стойност на дигиталните активи привлече вниманието, тъй като би отразило по-високи печалби от скока на цената на Биткойн. Вместо това MicroStrategy се придържа към предишните стандарти, оценявайки BTC на $23,680, значително по-ниско от действителната му стойност.

Финансовият директор на MicroStrategy, Андрю Канг, посочи планове за скорошно приемане на новия счетоводен стандарт, предвиждайки ползите от него. Въпреки неотдавнашния спад на Биткойн, компанията продължава да натрупва, придобивайки 122 BTC токена само през април, с което общите й притежания достигат 214,400 BTC, оценени на $13.58 милиарда.

MicroStrategy започна своето пътуване за натрупване на Биткойн през август 2020 г. като защита срещу инфлацията. С течение на времето компанията засили фокуса си върху инвестициите в BTC, като главният изпълнителен директор Майкъл Сейлър се застъпи за нейното финансово превъзходство. След като досега е инвестирала над $7 милиарда в придобивания на криптовалутата, инвестицията на MicroStrategy е удвоила стойността си.

С потенциал за допълнителни печалби, ако цената на Биткойн скочи, както се очаква, MicroStrategy остава непоколебима в своя ангажимент за натрупване на BTC въпреки скорошните финансови неуспехи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.