НАЧАЛО Финтех

Ето кои са двата основни случая на използване на стабилни монети

август 2, 2022 8:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои са двата основни случая на използване на стабилни монети

Макрогуруто Лин Олдън казва, че в момента стабилните монети служат за два основни случая на употреба през това десетилетие.

В ново интервю с Антъни Помплиано Олдън казва, че като дигитална презентация на валути, стабилните монети са от решаващо значение за работата на криптоборсите.

„Стабилните монети изпълняват две важни роли в момента. Едната е като разчетна единица за много платформи за търговия – централизирани офшорни борси или на някои от пазарите на DeFi [децентрализирани финанси].

По същество това е дигитална презентация на долара. Не говоря за алгоритмичната разновидност, а за действителната фиатно-обезпечена разновидност. Това са просто долари в този вид по-ефективна обвивка.“

Олдън казва също, че в някои държави стабилните монети се използват и за минимизиране на въздействието на волатилните валути.

„Вторият случай на употреба, който всъщност ме заинтересува повече, е, че хората на развиващите се пазари или на граничните пазари, в страни с волатилни валути, стабилните монети са полезни за тях, за да ги държат за междинни спестявания.

Имах един аржентинец, който ми го описа много добре: парите, които ще похарча за по-малко от месец, ще държа в местна валута. Парите, които ще държа няколко месеца, ще държа в стабилни монети, а парите, които искам да прибера за три до пет години, ще вложа в Биткойн (BTC).“

Тя казва, че зараждащият се клас активи прави щатския долар по-достъпен, особено с появата на технологии като протокола Taro на Lightning Labs, който може да улесни евтиния трансфер на зелени пари чрез мрежата на Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кога може да започне следващият бичи пазар на Биткойн?


„Мисля, че има търсене на долари в световен мащаб и стабилните монети просто се оказват технологията, която им позволява да се сдобият с долари, дори ако техните правителства и банкови мрежи не ги предоставят или се опитват да ограничат достъпа. Наистина смятам, че стабилните монети имат тази цел през това десетилетие.

Ето защо също така смятам, че има хубави неща като Taro на Lighting, които потенциално биха могли да пренесат стабилните монети в Биткойн и да стане мрежа, която е най-ефективна за транзакциите на тези долари, защото те са по-малко свързани с чистата децентрализация и повече с това, което може да даде на хората достъп до евтина възможност за достъп до този чуждестранен централен център на долари.“

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Global Payments придобиват конкурента EVO за $4 милиарда

Global Payments ще придобие по-малкия си конкурент EVO Payments за близо $4 милиарда в сделка, която ще разшири обхвата на компанията в B2B сектора.

август 8, 2022 17:07 1 мин. четене

Банкова платформа пусна синтетичен долар, обезпечен с Биткойн

Galoy, платформата с отворен код, която захранва салвадорския портфейл Bitcoin Beach Wallet, обяви пускането на нова синтетична стабилна монета, обвързан с долара.

август 4, 2022 8:47 1 мин. четене

Charles Schwab ще пусне крипто ETF другата седмица

Charles Schwab ще пусне първия си ETF, свързан с криптовалути, следващата седмица, следвайки други големи фондови групи, които пуснаха подобни продукти на пазара тази година.

юли 30, 2022 7:53 1 мин. четене