НАЧАЛО Други

Ето кои са най-големите инвеститори в спот Биткойн ETF на BlackRock

11.05.2024 13:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои са най-големите инвеститори в спот Биткойн ETF на BlackRock

По време на текущия сезон на отчитане на водещите компании в САЩ няколко традиционни компании разкриха своите дялове в Биткойн ETF на BlackRock (IBIT), един от основните емитенти на Биткойн борсово търгувани фондове (ETF).

Сред тези компании като значими поддръжници се очертаха Rubric Capital Management LP и Symmetry Investments LP, които демонстрираха сериозни дялове в акции на IBIT.

В подадена до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) информация Rubric Capital разкри, че притежава 1,722,497 единици акции на IBIT на стойност над $69.7 милиона, което я прави най-големият притежател на акции на IBIT.

След него се нарежда Symmetry Investments LP, които притежават 1,519,700 дяла от IBIT на обща стойност $61.5 милиона. Yong Rong HK Asset Management Ltd е на трето място по големина, като притежава 1,127,561 дяла от IBIT на стойност $45.63 милиона.

Репутацията на BlackRock като една от най-големите компании за управление на инвестиции в световен мащаб допринесе за привлекателността на нейния Биткойн ETF. С приблизително $10 трилиона в управлявани активи (AUM) към декември 2023 г. BlackRock притежава отличието на най-голямата компания в света в своя сектор.

В допълнение към Rubric Capital и Symmetry Investments, други водещи притежатели на IBIT включват CTC Alternative Strategies Ltd, Monolith Management Ltd, Susquehanna International Group, Qualtro Financial Advisors LLC, IvyRock Asset Management HK, Context Capital Management и Ethos Financial Group. Ethos Financial притежава най-малкия дял сред тези притежатели с общо 350,460 акции на IBIT на стойност $14.18 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.