НАЧАЛО Биткойн

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

Въпреки че компанията редовно разкрива пред обществеността впечатляващите си финансови резултати, неотдавнашни доклади разкриха, че сега тя притежава титлата на най-големия притежател на Биткойн (BTC) в света.

Това признание идва от платформата за блокчейн разузнаване Arkham, която приписа на Coinbase Биткойн на стойност приблизително $25 милиарда, което се равнява на 1 милион BTC. Според констатациите на Arkham притежанията на Coinbase представляват около 5% от общото предлагане на Биткойн в обращение, което към настоящия момент възлиза на 19.4 милиона.

Проучването на Arkham предоставя и допълнителна информация, разкривайки, че Coinbase контролира повече от 36 милиона адреса за депозиране и държане на BTC. Това предполага, че значителна част от активите на борсата са свързани с портфейлите на потребителите. Най-големият студен портфейл на борсата притежава 10,000 BTC.

Въпреки значителните активи, компанията за блокчейн разузнаване спекулира, че може да има допълнителни, неидентифицирани Биткойн токени, държани от Coinbase, които не са отчетени във финансовите ѝ отчети. Струва си да се отбележи, че макар данните да сочат, че Coinbase има над $25 милиарда в BTC в портфейлите си, самата борса притежава само 10,000 BTC, оценени на приблизително $200 милиона.

Предвид продължаващите регулаторни предизвикателства пред Coinbase, новината предизвика смесени реакции от страна на общността. Някои я възприемат като предупредителен знак да изтеглят активите си от борсата, опасявайки се от потенциални проблеми, подобно на инцидента с FTX. От друга страна, много потребители са въодушевени от доклада, тълкувайки го като доказателство за значимостта и стабилността на борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.