НАЧАЛО Алткойни

Цената на алткойн се повиши с над 60% тази седмица – на какво се дължи този скок?

септември 24, 2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на алткойн се повиши с над 60% тази седмица – на какво се дължи този скок?

ARK, подценяван конкурент на Етериум (ETH) с ниска пазарна капитализация, отбеляза забележителен скок от над 61% тази седмица. Този скок беше задвижен от вълната от борси, които въведоха безсрочни фючърсни договори за нейния роден актив.

Към 24 септември ARK се търгува на цена от около $0.5297, което е забележително увеличение спрямо $0.375 само преди една седмица.

Забележителните печалби на проекта бяха реализирани тази седмица, тъй като три известни борси пуснаха безсрочни договори на ARK. Binance, най-голямата крипто борса в света по отношение на обема на търговията, представи своя безсрочен договор ARK/USDT във вторник, предлагайки до 10x ливъридж.

Едновременно с това базираната на Сейшелските острови платформа за търговия с крипто деривати Deepcoin също представи такъв ARK/USDT договор в същия ден.

Освен това в петък другата крипто борса, базирана на Сейшелите, KuCoin, инициира своя безсрочен договор ARK/USDT-M. Договорът на KuCoin позволява до 20x ливъридж.

Важно е да се отбележи, че търговията с фючърси е свързана с изключително високо ниво на риск, с потенциал за значителни печалби, както и за значителни загуби. Тя позволява на потребителите да заемат позиции, които надвишават баланса по сметката им.

Въпреки ръста на цената, наблюдаван при ARK тази седмица, активът все още остава с над 90% под историческия си връх от $10.22 – крайъгълен камък, достигнат още през януари 2018 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

3 евтини криптовалути, на които да обърнете внимание следващата седмица

С наближаването на края на годината някои криптовалути навлизат във фаза на консолидация, докато други представят обещаващи инвестиционни перспективи.

декември 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.