Home

Ето кои може да са следващите одобрени ETF-и след Биткойн и Етериум според съоснователя на Tether

22.06.2024 20:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои може да са следващите одобрени ETF-и след Биткойн и Етериум според съоснователя на Tether

Според Уилям Куигли, съосновател на Tether и WAX, одобрението на спот ETF за Биткойн и Етериум в САЩ се очаква да даде тласък на пазара на крипто ETF.

Куигли прогнозира, че стремежът на Уолстрийт към печалба ще доведе до разпространението на ETF-и за други водещи криптовалути като Solana и Cardano. Той отбеляза, че “алчността” на институционалните инвеститори гарантира създаването на нови продукти, стига те да са успешни.

Одобрението на SEC за спот Биткойн ETF отбеляза важен етап, интегрирайки криптовалутите в основните финансови пазари като предизвика значителен интерес и приток на инвестиции. Тези ETF-и позволяват на инвеститорите да получат експозиция към актива, без да го притежават пряко, което го прави по-достъпен и регулиран инвестиционен инструмент.

След успеха на BTC ETF-ите има голямо очакване за ETH борсово търгуваните фондове, които получиха първоначално одобрение в края на май и се очаква да започнат да се търгуват, след като бъдат приети техните S-1 регистрационни формуляри.

Въпреки това Куигли изрази смесени чувства относно нарастващото участие на традиционните финанси в крипто пространството. Той призна, че макар участието на Уолстрийт да носи значителен приток на капитал, необходим за растежа на пазара, то също така внася рискове, особено ако институционалните инвеститори се оттеглят по време на пазарни спадове.

Въпреки тези опасения Куигли смята, че вълнението около ETF в крайна сметка ще доведе до значително увеличение на цената на Биткойн, макар той да намекна, че моментът все още не е подходящ за такова покачване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.