НАЧАЛО Биткойн

Ето кои криптовалути могат да скочат със 100% до края на 2024 година

28.01.2024 14:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои криптовалути могат да скочат със 100% до края на 2024 година

Начело с Биткойн (BTC), който отбеляза скок от над 150%, няколко известни криптовалути демонстрираха забележителни трицифрени процентни печалби през миналата година.

Въпросът сега е кои криптовалути притежават потенциал за значително увеличение на цените със 100% или повече през настоящата година?

Освен Биткойн, друга заслужаваща внимание криптовалута в радара на инвеститорите е XRP.

Биткойн или XRP?

Предвид избора между Биткойн и XRP, Биткойн се откроява като предпочитана опция заради по-добрите перспективи за дългосрочен растеж.

На него се гледа като на криптовалута, подходяща за стратегия “купи и дръж“. За разлика от това, инвестирането в XRP се възприема по-скоро като спекулативно начинание, подобно на лотариен билет.

Въпреки това и двете криптовалути носят потенциал за значителни печалби от 100% или повече през 2024 г. За тези, които се стремят да повишат общата възвръщаемост на портфейла, обмислянето на инвестиция в Биткойн или XRP заслужава внимателно обмисляне. Тази статия не представлява инвестиционен съвет!

Биткойн

Въпреки неотдавнашния спад от близо 10% през последните 30 дни и приглушената реакция на наскоро санкционираните спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF), Биткойн все още представлява благоприятни перспективи.

Одобрението на спот Биткойн ETF-и от Комисията по ценни книжа и борси (SEC) даде зелена светлина както на инвеститорите на дребно, така и на институционалните инвеститори да насочат част от портфейлите си към Биткойн. Консенсусът сочи, че много големи институционални инвеститори могат да започнат с разпределение от 1%, с потенциал за растеж с течение на времето.

Според Кати Ууд от Ark Invest институционалните инвеститори в крайна сметка биха могли да заделят от 2.5% до 6.5% от портфейлите си за криптовалути. Това би могло да доведе до значителен приток на нов капитал в Биткойн, пример за което е впечатляващият размер от по $1 милиард, натрупан от два нови Биткойн ETF-а в първите дни на търговията им.

Предстоящото халвинг на Биткойн през април също е значителен катализатор, който би могъл да подтикне Биткойн да удвои стойността си до края на годината. По време на събитието възнагражденията за миньорите на BTC се намаляват наполовина, което забавя темпа на нарастване на предлагането на Биткойн.

Историческите модели показват, че тези събития, които се случват приблизително на всеки четири години, са последвани от силни ралита. Анализът на Morgan Stanley на предишни такива събития показва бичи цикли с продължителност от 12 до 18 месеца, по време на които цената на Биткойн има потенциал за значителни печалби.

Според нарастващия консенсус на Уолстрийт това би могло да означава, че Биткойн ще надхвърли границата от $100,000 до края на 2024 г., което е значително увеличение спрямо сегашната му цена от около $41,500.

XRP

Друга криптовалута с потенциал за удвояване на стойността в близко бъдеще е XRP. Тя постигна това постижение миналото лято, когато скочи от $0.48 на около $0.95 в рамките на 24 часа. Понастоящем се търгува близо до нивото от $0,.0 долара, а покачването до $1 изглежда правдоподобно.

Инвестирането в XRP обаче е свързано с редица трудности. Компанията Ripple, която стои зад токена XRP, е въвлечена в съдебна битка с Комисията по ценните книжа и фондовите борси в продължение на повече от три години. SEC се стреми да категоризира XRP като ценна книга, добавяйки регулаторни последици към статута му на дигитален актив. Следователно цената на XRP е чувствителна към развитието на това съдебно дело.

Въпреки че регулаторният пейзаж изглежда благоприятства XRP с одобрението на SEC за спот Биткойн ETF-и, несигурността продължава да съществува. Освен това надеждата в крипто общността е, че регулаторната среда ще стане по-благоприятна за крипто след предстоящите избори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн срещу инфлацията през 2024 година – мнение на крипто експерт

Биткойн (BTC) все повече се разглежда като привлекателна опция за диверсификация на портфейли на фона на продължаващата инфлация в Съединените щати, според прозрения на пазарни анализатори.

26.02.2024 11:00 1 мин. четене

Топ 3 най-добре представили се криптовалути за изминалата седмица

Пейзажът на криптовалутите претърпя бурна активност миналата седмица, като Биткойн (BTC) открадна светлината на прожекторите, достигайки впечатляващ връх от $52,945.

26.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.