НАЧАЛО Други

Какво може да следва за Ripple на фона на продължаващото дело със SEC

12.08.2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво може да следва за Ripple на фона на продължаващото дело със SEC

Продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) привлече значително внимание в крипто общността.

Последните събития, свързани с искането на SEC за междинно обжалване, предизвикаха задълбочен анализ от страна на правни експерти. Мненията на адвокатите Джеймс “MetaLawMan” Мърфи, Брайън Джакуто и Бил Морган хвърлят светлина върху потенциалните сценарии в тази сложна ситуация.

Основната възможност на Ripple е да оспори искането за междинно обжалване. Това се корени в увереността на Ripple в решението на съдия Торес. Отхвърлянето на обжалването ще сигнализира за съгласието на Ripple с решението и неговата правна позиция, особено по отношение на продажбите на XRP на вторичния пазар.

Три фактора правят този вариант вероятен. Първо, Ripple не е съгласна с понятието за съществени основания за различни мнения, което се изисква за междинно обжалване. Второ, потенциално бъдещо законодателство може да предефинира институционалните продажби на XRP, като ги разглежда като сделки, които не са ценни книжа. И накрая, смяната на администрацията може да промени позицията на SEC по отношение на правоприлагането в областта на криптовалутите, което потенциално би било от полза за Ripple.

Ripple може също така да приеме обжалването, признавайки неизбежността на подобни процеси в този случай. Времето става решаващо: трябва ли обжалването да започне веднага или да се изчака до края на съдебния процес с участието на Гарлингхаус и Ларсен?

Ripple може да подаде насрещна жалба, докато приема междинната жалба. Този стратегически ход би могъл да премахне необходимостта от съдебен процес за подпомагане и подстрекаване на институционални продажби, в зависимост от решението на 2-ри съдебен окръг.

Продажбите на клиенти на On-demand Liquidity (ODL) имат тежест в тази ситуация. Адвокат Бил Морган подчертава потенциалното обжалване на Ripple по отношение на тези продажби. Всички продажби на Ripple след юни 2020 г., възлизащи на $3 милиарда, са били към клиенти на ODL, което подтиква към сериозно обмисляне.

Брайън Джакуто отбелязва въздействието на делото Terraform Labs, което оспорва решението на съдия Торес. Позоваването на SEC на това дело усложнява ситуацията и създава предпоставки за потенциални обжалвания.

Джакуто подчертава рационализираните процеси на обжалване, ако междинното обжалване бъде уважено.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

15.06.2024 7:30 2 мин. четене

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.