НАЧАЛО Алткойни

Ето кои криптовалути да избягвате следващата седмица

09.12.2023 10:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои криптовалути да избягвате следващата седмица

Понастоящем пазарът на криптовалути демонстрира стабилна инерция, като повечето проекти показват положителни седмични печалби. 

На фона на тази оптимистична атмосфера разумните крипто трейдъри могат да оптимизират резултатите си, като се пазят от свръхпокупки на криптовалути.

Следователно извършването на задълбочен анализ с помощта на индикатори като индекса на относителната сила (RSI) и различни технически и фундаментални фактори може да осигури ценни прозрения за търговията. Имайки предвид това, бяха определени три криптовалути, които да избягвате през следващата седмица, въз основа на данни от CoinGlass.

Изборът за тази седмица взема предвид предимно RSI в дневни и седмични времеви рамки. В резултат на това се препоръчва да не се търгуват следните криптовалути през предстоящия период: Bonk (BONK), Holo (HOT) и TraderJoe (JOE).

Bonk (BONK)

Избягването на Bonk (BONK) през предстоящата седмица е препоръчително поради настоящия ѝ статус на една от най-прекупените криптовалути. Bonk, предлагана на пазара като първата монета на тема кучета на Solana (SOL), демонстрира 24-часов RSI от 79.78 към момента на писане на статията, а 4-часовата времева рамка показва 2.5.

Bonk може да се похвали с масивно циркулиращо предлагане от 60 трилиона BONK, което е стандартна характеристика на меме монетите.

Възходът на Bonk, считана за водещ конкурент на Етериум (ETH), е забележителен. Въпреки това, търсенето му, движено предимно от спекулации, може да не е устойчиво в дългосрочен план, което потенциално може да доведе до корективна фаза за инвеститорите.

Holo (HOT)

Holo функционира като платформа, предназначена за хостинг на децентрализирани приложения, използващи Holochain. Въпреки това токенът HOT не е родният актив на Holochain, а по-скоро ERC-20 IOU токен, предвиден за обратно изкупуване при пускането на родния токен.

Ето защо се препоръчва повишено внимание на търговците, които работят с тази IOU версия, която по своята същност носи допълнителни рискове.

Към момента на писане на статията HOT се търгува на цена от $0.002119, което сигнализира за състояние на свръхпокупка както в дневните, така и в седмичните времеви рамки. RSI на токена показва 85.98 за последните седем дни и 77.59 за 24 часа. Въпреки това инерцията му остава “силна” в рамките на 4-часовата времева рамка.

TraderJoe (JOE)

Междувременно родният токен на TraderJoe, JOE, е сред криптовалутите, които се препоръчва да се избягва да се търгуват през предстоящата седмица.

JOE стана свидетел на повишено търсене поради разрастващата се DeFi екосистема на Avalanche (AVAX). TraderJoe функционира като децентрализиран обмен и се откроява като един от най-популярните и добре капитализирани протоколи на Avalanche.

Скокът на протокола в обща заключена стойност (TVL) се отрази в представянето на неговия токен. Към момента на изготвяне на статията JOE се оценява на $0.629, отбелязвайки 66% увеличение през последните 24 часа.

Въпреки това JOE също така изглежда силно прекупен както при дневната, така и при седмичната оценка, като стойностите на RSI са при 82.6 за седмицата и около 78.4 за деня.

Заключение

Въпреки тези прозрения, е важно да се отбележи, че всяка от гореспоменатите три криптовалути, които трябва да се избягват през следващата седмица, все още може да покаже силно представяне на волатилния и непредсказуем пазар на криптовалути. 

Стойността остава субективна, а спекулативните сили могат да тласнат цените, пазарната капитализация и класациите нагоре, противопоставяйки се на споменатите показатели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Дойде ли бичият пазар за алткойните?

Индикаторът за определяне на алткойн сезон (Altcoin season indicator) на Glassnode показва положителна инерция от октомври миналата година, като на 4 февруари се наблюдава забележително покачване след кратко прекъсване по време на разпродажбите, свързани с одобрението на Биткойн ETF през януари.

22.02.2024 21:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да се окажат лоша инвестиция според изкуствения интелект на Илон Мъск

Grok, AI модел, разработен от xAI и оглавен от Илон Мъск през 2023 г., набра значителна популярност от създаването си, предлагайки отличителен подход в сравнение с традиционните модели, подобни на GPT.

22.02.2024 16:00 2 мин. четене

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои криптовалути да следим според топ трейдър

Известен крипто анализатор идентифицира потенциални точки за влизане в три многообещаващи алткойна, базирани на изкуствен интелект (AI).

22.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.