НАЧАЛО Биткойн

Ето кои компании за копаене на Биткойн ще оцелеят след халвинга

06.02.2024 7:42 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои компании за копаене на Биткойн ще оцелеят след халвинга

Тъй като Биткойн (BTC) се подготвя за четвъртото си халвинг събитие, което се очаква около април 2024 г., секторът на крипто добива е изправен пред сериозна промяна, която може да доведе до значителна консолидация.

Анализаторите твърдят, че само две компании за добив – Marathon Digital Holdings (MARA) и Iris Energy (IREN), ще оцелеят при предизвикателствата на халвинга на Биткойн.

Али Мартинез, глобален ръководител на отдела за новини на BeInCrypto, отбеляза, че след продажбите след халвинга през 2012 г., 2016 г. и 2020 г. цената на BTC се е повишила съответно с 11,000%, 2,850% и 700%. Още по-важно е, че последните два бичи пазара след халвинга бяха сходни по продължителност, като продължиха по 518 и 549 дни. Поради тази причина Мартинез очаква подобен сценарий да се разиграе и през тази година.

SeekingAlpha проучи структурите на разходите, оперативната ефективност и стратегическото позициониране на основните структури за добив на Биткойн. Компанията стигна до заключението, че само MARA и IREN притежават оперативна ефективност и стратегическа далновидност, за да издържат на предстоящото халвинг събитие.

MARA и IREN се отличават с поддържането на конкурентни общи бизнес разходи на добит Биткойн, което е решаващ елемент за тяхната устойчивост след халвинга на Биткойн. На фона на нарастващите разходи и намаляващата възвръщаемост в цялата индустрия тези две компании демонстрират изключителна адаптивност и стратегически растеж. Следователно това ги поставя в ролята на вероятни оцелели на консолидиращия се пазар.

Предстоящото халвинг събитие подчертава ключовия момент за добиващите Биткойн (BTC), като подчертава значението на оперативната ефективност и стратегическия растеж. Тъй като секторът се подготвя за халвинга, устойчивостта на операциите по добив се поставя в центъра на вниманието.

Интересно е, че MARA и IREN се очертават като лидери, подготвени да се справят с предстоящите предизвикателства. По-широките последици от тази консолидация се простират отвъд сектора за добив, като потенциално могат да повлияят на пазарната динамика на Биткойн и неговия децентрализиран дух.

Макар че консолидацията на сектора може да е от полза за някои миньори в краткосрочен план, в дългосрочен план тя е пагубна за цялата екосистема на Биткойн. Този вид консолидация е фундаментално неблагоприятна за всеки ненадежден протокол, тъй като прави протокола по-централизиран“, заяви анализаторът от SeekingAlpha.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от централизираните борси бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност около $540 милиона.

25.02.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.