НАЧАЛО Други

Ето кои акции може да пострадат от потенциалната стаглфация на икономиката в САЩ

09.05.2024 5:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои акции може да пострадат от потенциалната стаглфация на икономиката в САЩ

Банка от Уолстрийт изрази опасения относно потенциалното въздействие на намаляващото търсене в САЩ и постоянната инфлация върху някои добре известни акции, особено в сектора на потребителските стоки.

Според стратезите на Barclays Kimberly-Clark (KMB) и Procter & Gamble (PG) са сред компаниите, които могат да бъдат засегнати.

Kimberly-Clark, известна с марки като тоалетна хартия Scott и пелени Huggies, и Procter & Gamble, която произвежда продукти като шампоан Pantene и паста за зъби Crest, се считат за изненадващи примери, въпреки че са част от сектор, където потребителите са склонни да продължат да купуват продукти, когато времената са трудни..

Barclays също подчертава Ball, доставчик на алуминиеви опаковки, като друга уязвима стока, представляваща сектора на материалите, който има тенденция да изпитва сериозни затруднения по време на икономически спадове.

Анализът на банката предполага, че стагфлационна среда може да доведе до натиск върху маржа поради отрицателен оперативен ливъридж, особено за компании като Kimberly-Clark, Ball и Procter & Gamble. Тези компании са определени като най-добрите кандидати за потенциални загуби при такъв икономически сценарий.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.