НАЧАЛО Блокчейн

Ето кога е следващата важна дата за Етериум

09.02.2024 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кога е следващата важна дата за Етериум

Мрежата на Етериум (ETH) официално обяви датата за дългоочакваната актуализация Dencun, която ще бъде пусната в действие на 13 март.

Тази актуализация, потвърдена по време на двуседмичната среща за координиране на консенсусния слой с ключови разработчици, внася значителни промени в мрежата, а именно въвеждането на функцията за “прото-данкшардинг”.

Прото-данкшардингът има за цел да намали разходите за транзакции в помощните мрежи от втори слой, като създаде частно пространство за съхранение на данни. С тази актуализация се въвежда нов клас транзакции, наречен прото-данкшардинг, и нова категория за съхранение на данни, известна като “blobs“.

Решението за въвеждане на актуализацията беше съобщено по време на консенсусния разговор на слой 127 на основните разработчици. След успешното внедряване в тестовата мрежа Holesky без никакви проблеми, актуализацията е планирана да се появи в основната мрежа на Етериум, наричана още “Hardfork“, когато блокчейнът достигне слот 8626176, точно на 13 март.

Тази дата обаче подлежи на одобрение от страна на разработчиците и потвърждение в GitHub.

Първоначално планирана за края на 2023 г., актуализацията Dencun беше отложена за началото на 2024 г. поради технически забавяния.

Разработчиците вече планират следващия хард форк, Prague/Electra, който може да включва “Verkle Trees” – нова структура от данни, предназначена да подпомага възлите при съхраняването на големи количества данни, като същевременно поддържа възможностите за проверка на блокове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Бум на DeFi пространството – над $80 милиарда вече за заключени в различни проекти

Секторът на децентрализираните финанси (DeFi) претърпя забележителна еволюция, белязана от значително увеличение на общата заключена стойност (TVL), която вече надхвърли $80 милиарда.

26.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн все още има един голям проблем, който трябва да разреши

Първоначално Lightning Network изглеждаше обещаващо решение на предизвикателствата, свързани с мащабируемостта на Биткойн.

25.02.2024 20:20 2 мин. четене

Потребителите на Shibarium намаляват – какво означава това за цената на SHIB?

Shibarium, платформа работеща в рамките на екосистемата Shiba Inu (SHIB), напоследък се радва на рязко повишаване на активността.

23.02.2024 10:00 1 мин. четене

Голям ден за една от най-популярните криптовалути на пазара

В сектора на криптовалутите на хоризонта се задава значимо събитие, което ще се разгърне с дебюта на смарт договори в основната мрежа на мрежата Stellar (XLM).

20.02.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.