НАЧАЛО Други

Ето кога може да приключи делото между Ripple и SEC

октомври 12, 2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кога може да приключи делото между Ripple и SEC

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус заяви пред аудиторията на конференцията DC Fintech Week във Вашингтон, че делото на SEC срещу неговата компания ще бъде решено през първата половина на 2023 г.

Смятам, че до средата на ноември то ще бъде изцяло представено пред съдията. Федералните съдии работят със собствено темпо… Много е трудно да се предвиди“, каза той.

Оптимистично погледнато, искът може да бъде решен в рамките на следващите три или четири месеца, казва Гарлингхаус. Той обаче не изключва възможността, че това може да отнеме повече време.

Ripple може да обмисли споразумение със SEC

Гарлингхаус също така заяви, че Ripple може да обмисли споразумение със SEC, но подчерта, че XRP не трябва да се признава като ценна книга, за да може това да се случи.

Възможността за споразумение трябва да започне с идеята, че XRP вече е ценна книга.

Въпреки това, тъй като шефът на SEC разглежда по-голямата част от крипто токените като “ценни книжа”, това създава “главоблъсканица” за това как да се стигне до сетълмент.

Последиците за съдебното дело

Гарлингхаус припомни как много от членовете на индустрията са се подиграли на предупреждението на Ripple за значителните последици от съдебното дело за целия крипто сектор. Той обаче твърди, че това вече не е така.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: XRP: Чарлз Хоскинсън притеснен ако SEC определи актива като ценна книга


Днес мисля, че всички признават колко важно е това за САЩ и за лидерството на САЩ около крипто. Очевидно това е дело, което е от значение за всички.

Ripple и SEC подадоха молби за съкратено съдебно решение през септември, за да не се стига до съдебен процес. “Смятаме, че законът е много ясен“, каза Гарлингхаус.

Речта на Хинман

Главният изпълнителен директор на Ripple заяви, че съдът е наредил на SEC да предаде документи, свързани с прословутата “реч за Етериум” на бившия високопоставен служител Уилям Хинман.

Той подчерта, че на регулатора е било казано да ги предаде шест различни пъти като отправи въпроса:

Какво има в тези бележки, което те са толкова ангажирани да не споделят със света?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

Според високопоставен южнокорейски прокурор съоснователят и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, е изправен пред потенциални правни последствия в САЩ и Южна Корея.

юни 8, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.