НАЧАЛО Биткойн

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

07.12.2023 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

Коуен предвиди, че предстои критичен момент, който потенциално може да доведе до спад за Биткойн на фона на продължаващия му възход.

Използвайки проницателната гледна точка на нивата на корекция на Фибоначи – методология за технически анализ, Коуен спекулира с вероятните движения на Биткойн.

Той се позова на историческите тенденции, правейки паралели между миналите и настоящите сценарии. Неговият анализ проследява пътищата, които Биткойн е изминал през различните епохи, като подчертава ключовите нива на Фибоначи и свързаните с тях ценови точки.

Проучването му разкрива два завладяващи сценария: единият е от ноември 2021 г., а другият – от април 2021 г., като всеки от тях представя различно разположение на нивата на Фибоначи. Този анализ подтиква към размисъл за потенциалните ценови движения, ако Биткойн се съобрази с историческите модели, като прогнозира вероятни нива на отдръпване около $42,000 до $48,000.

Ако погледнете оттук [през ноември 2021 г.], можете да видите, че нивото 0.50 [Фибоначи] е около $42,000. Нивото 0.618 [Фибоначи] е чак при $48,000. Така че това ви дава представа докъде би трябвало да стигне, ако иска да подражава на това, което видяхме тук [в средата на 2019 г.].

Другият начин да погледнем на това, разбира се, е да кажем какво ще стане, ако го измерим от този връх [през април 2021 г.] вместо от втория връх през [ноември 2021 г.]. Тогава това би поставило 0.50 [Фибоначи] там, където се намираме в момента, а след това 0.618 [Фибоначи] би било на ниво около $46,000.

Коуен обаче подчерта и непредсказуемостта, присъща на пазарите на криптовалути. Той изказва предположението, че едно низходящо движение може да доведе до повторно тестване на значителното ниво на подкрепа около $31,000, изведено на базата на историческите ценови действия.

Неговите нюансирани прозрения навлизат по-дълбоко в тънкостите на пазарното поведение, като предполагат, че историческите точки на пробив, макар и отдалечени, често служат като потенциални тестове.

Нещо повече, Коуен прогнозира предстоящ скок на ценовата волатилност, предвиждайки ера на засилени пазарни колебания. Той обясни този скок на волатилността с бързото набиране на инерция в крипто пространството, подхранвано от импулсивно инвестиционно поведение. Той предупреди за рисковете, присъщи на подобна пазарна динамика, като направи паралели с минали събития, при които внезапните промени са опустошавали инвеститорите, само за да станат свидетели на последващи възстановявания.

В проницателния анализ на Коуен очертаващата се несигурност и потенциалът за значителни пазарни колебания създават атмосфера, в която назряват както очаквания, така и предпазливост сред инвеститорите, които прекосяват нестабилния крипто пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Кои ще са най-добрите крипто акции през следващите години

През 2022 г. и 2023 г. пазарът на криптовалути преживя период на затишие поради високите лихвени проценти, но напоследък отново показва признаци на затопляне.

04.03.2024 16:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.