НАЧАЛО Други

Топ крипто прогнозите за този месец

07.12.2023 7:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ крипто прогнозите за този месец

Най-значимите прогнози за декември в крипто сферата се въртят около Етериум (ETH), Доминацията на Биткойн (Bitcoin Dominance Rate, BTCD) и Synthetix (SNX).

През ноември се наблюдаваше забележимо бича тенденция на пазара на криптовалути, а декември изглежда ще продължи в същата посока. В тази статия може да видите някои от основните прогнози за крипто пазара през този месец.

Synthetix (SNX)

SNX, сравнително по-малко известен алткойн, притежава потенциала да се превърне в един от най-печелившите през декември. Това се дължи на пробива му покрай дългосрочните хоризонтални и диагонални нива на съпротива.

През юни SNX проби низходяща тренд линия на съпротива, последвана от пробив на 550-дневна хоризонтална зона на съпротива през ноември. Освен това седмичният RSI е на прага да навлезе в зоната на свръхпокупка. Преди това подобни движения са водили до параболични скокове и достигане на най-високата цена за всички времена. Следващата съпротива се намира на $7.30, приблизително 90% по-висока от настоящата цена.

Въпреки тази оптимистична перспектива за SNX, затваряне под хоризонталната зона от $3.20 може да обезсили пробива, което потенциално да доведе до 50% спад към най-близкото ниво на подкрепа от $1.90.

Доминацията на Биткойн

От септември 2022 г. насам BTCD е във възход. През юни 2023 г. той проби дългогодишното ниво на съпротива от 48%, което се задържаше в продължение на две години, като оттогава преживя значителен подем.

Освен това седмичният RSI остава в областта на свръхпокупките в продължение на 266 дни, надминавайки предишния си най-дълъг период от 133 дни. В исторически план това предшества локален връх, последван от значителен спад.

Етериум (ETH)

Цената на Етериум показа значителен ръст от октомври насам. Въпреки това положително движение, темпът ѝ на нарастване изостава от Биткойн и няколко други алткойна.

При ETH все пак се наблюдава пробив, тъй като миналия месец той надхвърли съпротивата от $2,000 и я установи като подкрепящо ниво. Продължаващата възходяща траектория предполага, че този пробив е различен от този, на който станахме свидетели през април. Трейдърите често се позовават на седмичния индекс на относителната сила (RSI), за да оценят пазарната инерция, да идентифицират условията на свръхпокупка или свръхпродажба и да вземат решения за натрупване или продажба на активи.

Показание на RSI над 50 с възходящ тренд е в полза на биковете, докато под 50 показва обратното. RSI се повишава и в момента се намира над 50, като току-що е навлязъл в територията на свръхпокупка. В предишния цикъл движението в тази свръхкупена област предшестваше целия скок до историческия връх.

Най-близкото ниво на съпротива сега е $3,000, което е приблизително 40% по-високо от настоящата цена. Ако този цикъл повтори предишния, ETH може да достигне тази граница в рамките на този месец.

Въпреки тази бича прогноза за ETH, седмично затваряне под границата от $2,000 може да обезсили тази тенденция, което потенциално да доведе до 30% спад към следващото ниво на подкрепа при $1,600.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.