НАЧАЛО Алткойни

Ето какво трябва да знаем за следващата голяма актуализация на Cardano

ноември 5, 2023 22:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво трябва да знаем за следващата голяма актуализация на Cardano

Cardano е на прага на значителна трансформация с предстоящото настъпване на ерата "Voltaire". Тази фаза предвещава пълна промяна към децентрализация и ръководено от общността управление на блокчейн мрежата. 

Представлявайки последния етап в пътната карта за развитие на Cardano (ADA), ерата Voltaire ще осъществи визията за самоподдържащ се децентрализиран протокол. В ход са многобройни инициативи за улесняване на прехода на Cardano към мрежа, управлявана от общността, включително изпълнението на предложението CIP-1694.

CIP-1694 полага основите на децентрализираното управление на блокчейна на Cardano. То има за цел да създаде Конституционен комитет, делегирани представители и официални процедури за предлагане и гласуване на подобрения на мрежата. Това предложение бележи ключов етап в прехвърлянето на контрола върху мрежата от Фондация Cardano (CF) и Input-Output (IO) към глобалната общност.

С очакваното стартиране на CIP-1694, насрочено за първото или второто тримесечие на 2024 г., ерата на Voltaire е на път да превърне Cardano в една от пионерските големи блокчейн вериги за постигане на истинска децентрализация. Този монументален преход е на път да преобрази пейзажа на цялата блокчейн индустрия.

Ролята на Фондация Cardano (CF)

По отношение на отговорностите на CF след отстъпването на управлението на общността, Фредрик Грегард, главен изпълнителен директор на CF уточни, че Фондацията вече е възприела “hands-off” подход преди Voltaire. Тя не упражнява контрол върху паричната политика и не направлява развитието на блокчейнът, за разлика от обичайната роля, която играят други блокчейн фондации.

В периода след Voltaire обаче този подход ще бъде разширен. Фондацията ще се намеси, за да поеме рискове и начинания, от които търговските субекти биха могли да се въздържат, като например преодоляване на пропуските, които възникват от жизненоважни проекти с висок приоритет, които може да не са икономически жизнеспособни.

Ако даден проект носи значителни правни, репутационни или регулаторни рискове и няма желаещи в общността на сегашното ниво на зрялост, тогава е вероятно Фондация Cardano да го поеме“, обясни Грегард.

CF вече участва в инициативи, свързани с търговските марки, защитата на потребителите и борбата с измамите. След появата на Voltaire тази защитна роля ще продължи да бъде поддържана от Фондацията.

В допълнение към запълването на оперативните празноти, Грегард предвижда CF да приеме ролята на делегиран представител след Voltaire. Делегираните представители, или “dReps”, са субекти, които повишават качеството на управленските решения чрез правомощията, предоставени от потребителите, които им делегират своите токени.

Грегард предвижда участието на CF във формулирането на конституция на Cardano, в която да залегнат основните ценности и бъдещата траектория на мрежата. Той също така предвижда Фондацията да служи като член на конституционния комитет след Voltaire, тъй като тази роля е в тясно съответствие с мисията на Фондацията.

Като цяло Грегард не предвижда драстична промяна в отговорностите на Фондацията след Voltaire, тъй като CF ще продължи да се стреми да изпълнява ролята на котва на доверието, след като управлението премине в ръцете на общността.

В отговор на погрешните схващания на обществеността и с по-голяма яснота предавайки отличителната стойност на Cardano, Грегард подчерта подхода на Фондацията към основните области на фокус – оперативна устойчивост, образование и приемане.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Следващите месеци може да са много важни за алткойните – анализатор споделя защо

Известен крипто анализатор очаква обещаващи перспективи за алткойните през следващите месеци, докато актуализира гледната си точка за три конкретни дигитални актива.

декември 9, 2023 21:00 2 мин. четене

Solana: Ще успее ли криптовалутата да достигне $100 преди края на годината?

Наскоро Solana премина през период на консолидация, донякъде засенчен от вниманието към пазарната динамика на Биткойн.

декември 9, 2023 19:00 1 мин. четене

Ново раздаване на безплатни токени в мрежата на Cardano – какво да следим?

Layergg, компания за анализ на криптовалути, наскоро потвърди предстоящо air drop събитие в мрежата на Cardano и подчерта, че ADA е забележителен токен.

декември 9, 2023 16:00 1 мин. четене

Алткойн се изстреля с над 900%, но анализатор отправи предупреждение

Известен крипто анализатор предупреди инвеститорите за изключително популярна меме монета, базиран на Solana (SOL).

декември 9, 2023 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.