НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е дигитално злато и е добър избор срещу дефлация – Кати Ууд

ноември 4, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е дигитално злато и е добър избор срещу дефлация – Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на ARK Investment Management потвърди убеждението си за предстоящ период на спад на цените, като се позова на напредъка в технологиите като изкуствен интелект, електрически превозни средства, роботика, блокчейн и други.

Тази перспектива, поддържана от 2021 г. насам, контрастира със загрижеността на пазара за повишените инфлационни рискове.

На въпрос в подкастаMerryn Talks Money” на Bloomberg кой от трите класа активи би предпочела да държи в продължение на десетилетие, Ууд изрази силно предпочитание към Биткойн.

Тя гледа на Биткойн като предпазна мярка както срещу инфлацията, така и срещу дефлацията, поради липсата на риск от контрагента и ограниченото институционално участие, описвайки го като дигитално злато.

Ууд последователно проявява оптимизъм по отношение на криптовалутите, като очаква ползата от тях при по-широкото разрастване на новите технологии и иновации.

По-рано тя прогнозира, че цената на Биткойн може да надхвърли границата от $1 милион в рамките на следващите десет години, въпреки че сегашната му стойност е около $34,500, което е приблизително половината от пика му през 2021 г.

Ууд може да извлече значителни ползи, ако одобрението на спот Биткойн ETF се осъществи. Нейната компания, в сътрудничество с 21Shares, е подала заявление за създаване на такъв ETF, като освен това е инвестирала в Grayscale Bitcoin Trust.

По време на подкаста Ууд също така сподели, че очаква сближаване между изкуствения интелект и Биткойн, предвиждайки, че това развитие ще даде възможност за микрозадачи в глобален мащаб и за разделение на труда по начини, които в момента са извън нашето въображение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.