НАЧАЛО Биткойн

Ето какво каза председателят на SEC за одобрените заявления за Биткойн ETF

11.01.2024 0:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво каза председателят на SEC за одобрените заявления за Биткойн ETF

Преди близо час SEC официално даде зелена светлина за търговията и листването спот Биткойн ETF на американските борси.

Генслер каза, че това решение се очакваше от мандата на председателя Джей Клейтън през 2018 г. – до този момент всяко едно заявление беше отхвърляно.

“Настоящото одобрение идва след промяна в обстоятелствата, предизвикана от решение на Апелативния съд на САЩ за окръг Колумбия. Съдът установи, че аргументите на Комисията, с които тя не е одобрила регистрацията и търговията на предложеното от Grayscale ETP, са погрешни, което доведе до отмяна на предишното решение и връщане на въпроса на Комисията.

Комисията набляга на оценката на подадените заявления за правила въз основа на тяхната съгласуваност със Закона за борсите и свързаните с него разпоредби, като се фокусира върху защитата на инвеститорите и обществения интерес. Одобрението е ограничено до ETP, притежаващи Биткойн като стока, която не е ценна книга.

Инвеститорите следва да отбележат, че Комисията остава неутрална по отношение на предимствата на отделните активи, като заявява, че достъпът до регулираните пазари се предоставя въз основа на спазването на съответните закони и разпоредби.

Решението включва определени защити за инвеститорите, които се занимават с Биткойн ETP. Сега спонсорите са задължени да предоставят пълна и вярна информация за продуктите, като се разбира, че настоящото решение не одобрява конкретни договорености, като например споразумения за попечителство. Освен това одобрените ETP ще бъдат регистрирани и ще се търгуват на национални борси за ценни книжа при спазване на правилата за предотвратяване на измами и манипулации. Комисията гарантира зорко наблюдение и разследване на всякакви измамни дейности, включително такива, свързани със социалните медии.”

“Едновременно с това се извършва отделен преглед на заявленията за регистрация на 10 спот ETP за Биткойн, чиято цел е да се създадат справедливи условия за емитентите и да се насърчи конкурентоспособността на пазара. Като се опира на опита си в надзора на спот ETP за стоки, които не са ценни книжа, от 2004 г. насам, Комисията подчертава своята неутралност, но изтъква различното естество на Биткойн като спекулативен и нестабилен актив, свързан с незаконни дейности.

Макар да одобрява листването и търговията с определени спот акции на ETP с Биткойн, Комисията запазва предпазлива позиция, като съветва инвеститорите да се съобразяват с присъщите рискове, свързани с Биткойн и други продукти.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.