Home

Ето каква може да е причината за корекцията при Биткойн

16.06.2024 12:42 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето каква може да е причината за корекцията при Биткойн

Популярният анализатор Уили Ву обвини за сегашната разпродажба на Биткойн (BTC) ранните дългосрочни притежатели, наричани "BTC OGs".

Той разкри, че тези притежатели разпродават своите авоари със забележително увеличение на “унищожените дни на BTC токените“, което е метрика, сигнализираща за движението на неактивни монети, които най-вероятно ще бъдат продадени на борсите.

Ву обясни, че OGs притежават повече BTC заедно от всички борсово търгувани фондове (ETF) взети заедно и исторически те са склонни да продават по време на бичи пазари, което е модел, който той наблюдава от времето на генезисния блок на Биткойн.

Освен това, в допълнение към натиска за продажба от страна на дългосрочните ранни притежатели, фючърсните пазари също са изиграли роля за засилване на подобна пазарна динамика.

Той изтъкна, че с течение на времето от 2017 г. насам; е имало приток на „хартиени BTC“, които по същество са синтетични деривати за разлика от истинските Биткойн токени. Вместо да се използват реални BTC, този поток от хартиени токени отклонява търсенето от тях, като търговците използват щатски долари, а не на реални Биткойн токени.

Докато предлагането на спот пазара на BTC намалява с течение на времето, графиките, използвани от Ву, показват, че предлагането на хартиени BTC се увеличава. През 2022 г. в условията на мечи пазар хартиените BTC доминираха въпреки липсата на спот разпореждания, докато тази тенденция се запазва и досега, допринасяйки за продължаващото мечо поведение на фона на бичите перспективи.

Обобщавайки констатациите си, Ву заяви, че макар да има разпродажба сред Биткойн притежанията на дългосрочните ранни притежатели, тя се влошава от широкото приемане на хартиените BTC в рамките на пазара, което отклонява търсенето и влияе върху движението на цените по начин, различен от традиционната динамика, свързана с предлагането на флагманската криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

“Японската MicroStrategy” купува още Биткойн – акциите на компанията поскъпват

Японската Metaplanet е закупила още 21.88 BTC за около $1.26 милиона, с което общият им дял е над 225 BTC на стойност около $14.55 милиона.

16.07.2024 14:00 1мин. четене

Mt. Gox премести $6 милиарда в Биткойн – ще има ли нов спад на цената?

Последните доклади на The Block сочат, че японската крипто борса Mt. Gox е прехвърлила 47,229 BTC на стойност около $2.99 милиарда на неидентифициран адрес.

16.07.2024 11:01 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.