Home

Фондовият пазар буквално засенчи печалбите от Биткойн – какво означава това за крипто?

16.06.2024 8:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондовият пазар буквално засенчи печалбите от Биткойн – какво означава това за крипто?

Добрата серия на Биткойн в началото на 2024 г. определено се влоши, поради което все още има опасения, че крипто пазарът ще се сблъска с намаляване на инерцията.

На първо място, BTC бе на своя връх от  почти $74,000 по-рано тази година, а спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отчасти си заслужиха своето одобрение. През второто тримесечие представянето му бе доста мудно, след което халвинг събитието даде известен тласък.

Цената на водещата криптовалута се е понижила през това тримесечие, докато цените на акциите и облигациите са се повишили. Bloomberg твърди, че световните акции, фиксираната доходност и суровините са изпреварили Биткойн, който е поевтинял с около 5%.

Разликата между ръста на традиционните активи и този на BTC сочи, че крипто пазарът може да се забави в бъдеще, тъй като традиционните играчи на фондовия пазар продължават да отчитат положителна възвръщаемост, докато BTC остава назад.

Що се отнася до мудното представяне на Биткойн може да се прочете и бюлетина на Ноел Ачесън ” Криптовалутите се превърнаха в макропазар“. Според документа по-голямата част от ETF-ите може да не се купуват от нови инвеститори, а по-скоро да се “плащат” с вече притежавани от тях BTC токени. В резултат на това може да се да се повиши цената.

Търсенето на Биткойн продукти е основната точка на анализа на стратезите на JPMorgan Chase, написан от Николаос Панигирцоглу. От твърденията на Bloomberg към момента продуктите са привлекли нетни потоци на обща стойност около $15 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.