НАЧАЛО Други

Ето какъв съвет даде адвоката на Бърни Мейдоф на Сам Банкман-Фрийд

декември 5, 2022 18:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какъв съвет даде адвоката на Бърни Мейдоф на Сам Банкман-Фрийд

След срива на FTX основателят на криптоборсата, Сам Банкман-Фрийд започна медийна обиколка, опитвайки се да обясни какво се е объркало.

Преди няколко дни Bloomberg съобщиха, че Айра Соркин, адвокатът, който представляваше Бърни Мейдоф (извършителят на най-голямата Понци схема) е призовал Банкман-Фрийд да замълчи, тъй като разследването все още продължава.

Според адвоката медийната обиколка на основателя на FTX няма да има голямо въздействие върху мнението на крипто общността относно предполагаемата му роля в срива на криптоборсата. Соркин смята, че единствените, които биха се вслушали в думите му са регулаторните органи и прокурорите.

В първото си аудиоинтервю Банкман-Фрийд сподели, че правният му екип го е посъветвал да не прави публикации в Twitter, в които да обяснява какво се е случило преди фалита. 

Всъщност по време на медийните изяви Банкман-Фрийд поддържа своята невинност, отричайки каквито и да било нарушения и заявявайки, че е изненадан от срива. 

Освен в медиите Сам е активен и в Twitter. При неотдавнашна изява той бе попитан да обясни искането си на $4 милиарда, за да помогне на борсата да избегне фалита, на което той даде неясен отговор.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) до $350,000 според исторически точен анализатор


Обвинения срещу Банкман-Фрийд

Сам все още е обвинен в присвояване на средствата на клиенти, като част от крипто индустрията предполага, че той е управлявал Понци схема.

Също така Банкман-Фрийд и бившите промоутъри на FTX са изправени пред колективен иск от потребители на криптоборсата на стойност $11 милиарда, а компанията е обвинена в предполагаемо нарушение спрямо крипто сметките, носещи доходност, които са свързани с платформата. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.