НАЧАЛО Други

Ето какъв съвет даде адвоката на Бърни Мейдоф на Сам Банкман-Фрийд

05.12.2022 18:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какъв съвет даде адвоката на Бърни Мейдоф на Сам Банкман-Фрийд

След срива на FTX основателят на криптоборсата, Сам Банкман-Фрийд започна медийна обиколка, опитвайки се да обясни какво се е объркало.

Преди няколко дни Bloomberg съобщиха, че Айра Соркин, адвокатът, който представляваше Бърни Мейдоф (извършителят на най-голямата Понци схема) е призовал Банкман-Фрийд да замълчи, тъй като разследването все още продължава.

Според адвоката медийната обиколка на основателя на FTX няма да има голямо въздействие върху мнението на крипто общността относно предполагаемата му роля в срива на криптоборсата. Соркин смята, че единствените, които биха се вслушали в думите му са регулаторните органи и прокурорите.

В първото си аудиоинтервю Банкман-Фрийд сподели, че правният му екип го е посъветвал да не прави публикации в Twitter, в които да обяснява какво се е случило преди фалита. 

Всъщност по време на медийните изяви Банкман-Фрийд поддържа своята невинност, отричайки каквито и да било нарушения и заявявайки, че е изненадан от срива. 

Освен в медиите Сам е активен и в Twitter. При неотдавнашна изява той бе попитан да обясни искането си на $4 милиарда, за да помогне на борсата да избегне фалита, на което той даде неясен отговор.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) до $350,000 според исторически точен анализатор


Обвинения срещу Банкман-Фрийд

Сам все още е обвинен в присвояване на средствата на клиенти, като част от крипто индустрията предполага, че той е управлявал Понци схема.

Също така Банкман-Фрийд и бившите промоутъри на FTX са изправени пред колективен иск от потребители на криптоборсата на стойност $11 милиарда, а компанията е обвинена в предполагаемо нарушение спрямо крипто сметките, носещи доходност, които са свързани с платформата. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Политиката на Федералния резерв изкара милиарди на банките – но това вече приключи

Големите банки, включително JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup, отчетоха по-добри от очакваното печалби и приходи за първото тримесечие, което е сигнал за стабилна икономика.

14.04.2024 17:10 2 мин. четене

4 причини защо фондовия пазар ще продължава да чупи рекорди

Според стратег от Goldman Sachs тазгодишното рали на акциите обещава по-нататъшен растеж. Джон Флуд, ръководител на отдел “Търговия с акции в Северна и Южна Америка” в подразделението за глобално банкиране и пазари на Goldman, сподели своите виждания по време на неотдавнашен брифинг.

14.04.2024 17:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Предупреждение за глобалната икономика от директора на МВФ

Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, отправи тържествено предупреждение относно състоянието на световната икономика.

14.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.