НАЧАЛО Други

Ето какъв съвет даде адвоката на Бърни Мейдоф на Сам Банкман-Фрийд

декември 5, 2022 18:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какъв съвет даде адвоката на Бърни Мейдоф на Сам Банкман-Фрийд

След срива на FTX основателят на криптоборсата, Сам Банкман-Фрийд започна медийна обиколка, опитвайки се да обясни какво се е объркало.

Преди няколко дни Bloomberg съобщиха, че Айра Соркин, адвокатът, който представляваше Бърни Мейдоф (извършителят на най-голямата Понци схема) е призовал Банкман-Фрийд да замълчи, тъй като разследването все още продължава.

Според адвоката медийната обиколка на основателя на FTX няма да има голямо въздействие върху мнението на крипто общността относно предполагаемата му роля в срива на криптоборсата. Соркин смята, че единствените, които биха се вслушали в думите му са регулаторните органи и прокурорите.

В първото си аудиоинтервю Банкман-Фрийд сподели, че правният му екип го е посъветвал да не прави публикации в Twitter, в които да обяснява какво се е случило преди фалита. 

Всъщност по време на медийните изяви Банкман-Фрийд поддържа своята невинност, отричайки каквито и да било нарушения и заявявайки, че е изненадан от срива. 

Освен в медиите Сам е активен и в Twitter. При неотдавнашна изява той бе попитан да обясни искането си на $4 милиарда, за да помогне на борсата да избегне фалита, на което той даде неясен отговор.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) до $350,000 според исторически точен анализатор


Обвинения срещу Банкман-Фрийд

Сам все още е обвинен в присвояване на средствата на клиенти, като част от крипто индустрията предполага, че той е управлявал Понци схема.

Също така Банкман-Фрийд и бившите промоутъри на FTX са изправени пред колективен иск от потребители на криптоборсата на стойност $11 милиарда, а компанията е обвинена в предполагаемо нарушение спрямо крипто сметките, носещи доходност, които са свързани с платформата. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене