НАЧАЛО Други

Ето как доларът може да бъде подсилен за по-дълго време според Goldman Sachs

23.05.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето как доларът може да бъде подсилен за по-дълго време според Goldman Sachs

Goldman Sachs Group Inc. смята, че ако Федералният резерв запази стабилни лихвени проценти, докато други държави изберат тяхното намаляване, доларът може да остане по-силен за по-дълъг период от време.

Анализаторите предвиждат намаляване на лихвените проценти в Канада, Обединеното кралство и еврозоната през юни, което потенциално може да увеличи различията в политиките.

През тази година доларът се засили спрямо всички основни валути, като индексът на Bloomberg, отразяващ неговата стабилност, се повиши с близо 3%.

Пазарните нагласи по отношение на намаляването на лихвените проценти от страна на Фед се промениха, като съмненията се появиха след благоприятните данни за инфлацията през април. Макар че до края на годината се очакват намаления на лихвените проценти с около 40 базисни пункта, първите 25 базисни пункта са предвидени за заседанието през ноември.

Управителят на Федералния резерв Кристофър Уолър предположи, че продължаващото смекчаване на данните от САЩ през следващите няколко месеца може да предизвика разглеждане на възможността за намаляване на лихвените проценти до края на 2024 г. За разлика от него президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард намекна за възможно понижение през следващия месец, отбелязвайки, че бързият растеж на потребителските цени до голяма степен се е стабилизирал.

От Goldman Sachs подчертават, че политиците следят отблизо промените във Фед, за да смекчат валутната волатилност. Те предполагат, че ако централните банки по света приложат съкращенията по-рано и по-агресивно от Фед, това може да помогне на САЩ да постигнат инфлационната си цел.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.