НАЧАЛО Биткойн

Ето как цената на Биткойн се влияе от предлагането на USDT

30.01.2024 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето как цената на Биткойн се влияе от предлагането на USDT

В неотдавнашно проучване CryptoQuant, компания за анализ на криптовалути, обърна внимание на взаимодействието между предлагането на Tether (USDT) в обращение и динамиката на цената на Биткойн (BTC).

Както е посочено в публикувания доклад, от края на 2022 г. насам е налице забележителен скок на циркулиращото предлагане на USDT с около 30 милиарда монети.

Исторически погледнато, всяко увеличение на предлагането е демонстрирало положително влияние върху траекторията на цените на BTC. Тази последователна корелация се определя като едно от основните открития в анализа на CryptoQuant.

Експертите изказват мнението, че повишаването на предлагането на USDT предвещава добри резултати за Биткойн, допринасяйки за бичи настроения. Пазарът на Биткойн е претърпял трансформация, показвайки признаци на повишена ликвидност.

Чрез анализ на данните се вижда силна корелация между нарастването на предлагането на USDT и движението на цените на Биткойн. Анализаторите твърдят, че тази корелация е довела до увеличаване на обема на търговията и е благоприятствала динамичната среда за колебанията на цените на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

21.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.